donderdag 9 december 2010

....en zo vliegt de tijd voorbij.......

Weer een week voorbij! Het gaat zo ongelooflijk snel. Voor we het weten is het Kerst, en ik moet nog zovéél doen!!!!!  Met name Christmas Shopping!!! Wel een leuke bezigheid, maar ook wel tijdrovend!
Máár....één ding is wel gedaan....mijn Simply Gift is gesandwicht! Afgelopen zondag kwam mijn mamsie helpen met deze klus, altijd leuker om met meerdere te doen!
Het is niet een hele scherpe foto, maar dat kwam omdat er een zwart/wit monster over de quilt ging sporten achter de centimeter aan. Teunemans is die middag regelmatig uit de kamer verbannen......:(
Zoals jullie zien is het sandwichen gedaan zonder enige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld latten-systemen, maar op de grond met schilderstape, maar dit keer wel met de microstitch vastgezet. Ben heel benieuwd of dat goed gaat. Heb veel verschillende berichten gehoord! 

Maar afgelopen woensdag op de bee hebben we twee quilts gesandwicht mét latten en 6 paar handen in 2 uur......nou... dat is natuurlijk Super! Wat een leuk gemakkelijk klusje wordt het dan! Dankzij het latten-systeem van Jantine en de gezelligheid.

Nu heb ik in ieder geval weer een quilt waar ik mijn duimquilten op kan oefenen!

Groetjes,
8 opmerkingen:

 1. OOOOHHH... Als beginneling moet ik nog zoveel leren ...microstitch ...lattensysteem ...sandwichen ik begin al te twijfelen waar ik aan begonnen ben :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat er zoveel verschillende manieren van sandwichen is....Ik dacht dat je quilt "gewoon"op de grond legt, eerst je achterstof dan je tussenvulling en dan je top. En rijgen maar.....
  Zo te lezen komt er heel wat mee bij kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig heb je een matje om op te zitten, dat scheelt al enorm.
  Ohoh die Teun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Hubertine, het is altijd een heel gedoe om je quilt te sandwichen, zeker als het zo'n grote is. Zelf doe ik het altijd met schilderstape, veel spelden en dan rijgen. Het lattensysteem en de microstitch ken ik niet. Is dat veel makkelijker? Fijn weekend hoor, en quilt-se. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hubertine, dit is altijd mijn minst favoriete onderdeel. Zeker als de quilt groter is. Ziet er goed uit hoor! (en je moeder ziet er ook nog lenig uit!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen leuk werk dat sandwitchen maar je kunt straks wel lekker quilten onder de boom. Hij wordt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je hulp hebt gehad met het sandwichen: met een extra paar handen gaat het net wat makkelijker. Alleen 4 pootjes extra is inderdaad niet echt een goeie optie ^_^ Veel succes en plezier met quilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Samen met mams is gezellig en met 4 handen gaat het een stuk sneller, en die nietjes gaan al zo snel!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...