dinsdag 28 december 2010

Ben zo lekker op dreef...........

Heb eindelijk mijn Little Red Schoolhouse af! Gisteren bezig geweest de binding erop te zetten. Ik had dat eigenlijk nog nooit gedaan. Bij mijn vorige (eerste) quilt heb ik de binding gemaakt door de achterkant stof terug te klappen. Gisteren, op zo'n klein quiltje, was een goede oefening en met behulp van wat youtube filmpjes over hoe je de schuine hoeken moet maken en de delen aan elkaar kan zetten, ben ik aardig geslaagd! Op de bank met de hand de achterkant en de tunnel vastgezet. Nu nog een latje kopen en klaar!

Vandaag met DD even wezen winkelen maar we waren een beetje sloom, dus maar weer huiswaarts gegaan! Lekker (Hema) hotdogs gemaakt!  Daarna verder gegaan aan mijn volgende afmaak-project! Het eerste quiltje van de The American Schoolgirl Club. Op de machine aan het quilten gegaan. Een X in de blokken en verder op de randen en de achtergrond schuin gerasterd. Morgen een binding erop..........
En verder? Teun heeft een stuifmeel vlek op zijn borst van een lelie! Hij had de vaas met bloemen al eerder deze week omgegooid, dus ik heb heel gezellig nu een grote bos bloemen in de keuken staan, want ik kan Teun makkelijker uit de keuken weren dan uit de woonkamer, maar vandaag was hij toch weer aan het stoeien met de bloemen! En kijk.....hij heeft nu een tatoeage! Iemand een suggestie hoe ik dat (katvriendelijk) kan verwijderen? Hopen dat het eruit slijt.......
"Terror" Teun doet een middagslaapje! Het is een lieve deugniet!
Wat zal ik morgen gaan doen? Verder met de binding en ook weer eens verder met deze beauty!


5 opmerkingen:

 1. Teun slaapt de vlek er wel uit denk ik.
  Lekker dat je zo op dreef bent, ga zo door. Een vrolijk quiltje dat rood met blauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je je Schoolhouse Quiltje nu klaar heb. Ik ben destijds begonnen met het quilten ervan, maar moet dit nog afmaken. Misschien dat ik het eerdaags wel weer oppak: nu ik die van jou zie, wil ik wel weer verder ^_^ En ik vrees dat de lelievlek vanzelf zal moeten verdwijnen: Teun zal 'm ooit wel zelf weglikken (tenminste: als hij wakker is...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hubertine, Dank je voor je bezoek aan mijn blog. Laat ze maar lekker nog bij mams al mag mams natuurlijk wel een eigen hoekje LOL. Nee hoor ik heb het geluk dat ik altijd al een eigen plekje heb gehad. Nu zijn de dames (25 en 21) uit huis en zei mijn DH Zullen we de muur doorbreken? Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het is een heerlijke luxe.
  Wat heb je toch een leuk blog. Je eerste quilt vind ik erg mooi. Ik zet je bij iGoogle en kom zeker bij je terug. Hele fijne jaarwisseling en een creatief en inspiratievol 2011.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Hubertine om je huisjes te zien, toevallig heb ik ook van de week de binding er om gezet, moet hem nog wel doorquilten, hoe heb jij het gedaan met die huisjes ?
  Ik ben ook druk met die kleine quiltjes van Kathy, zo leuk om te doen, ik raak aardig bij, moet het laatste quiltje nog maken.Wat een enorm leuk project he ? doe je ook mee met de hartenswap van Katrien ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je school house quiltje is erg mooi, ik hou zo van die huisjes... zou het zijn omdat ik juf ben?
  En petje af voor het durven machinequilten! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...