maandag 5 juli 2010

Echt Vakantie :)

Nu hebben ze echt vakantie! En ook dat is weer een leuke tijd. Rapporten zijn opgehaald, de één gaat naar 5havo en de ander naar 3vwo. Gezellig je kinderen om je heen, lekker kletsen, of mee boodschappen doen, of samen naar de krantenbak lopen. Of een keer samen lekkere dingen maken voor de lunch....afspreken in de stad, snuffelen in de uitverkoop! En soms zie ik ze weer 2 dagen niet, op stap met vrienden, en dan daar blijven slapen!  Heerlijke tijd, maar ook een beetje chaotisch.
Maar daar profiteer ik ook van door ook mijn ding te doen, en niet meteen op te ruimen, dus.....de eettafel is bezaaid met stofjes, patronen, naaimachine, garen, snijmessen en de grote snijmat.....

Inmiddels weer drie blokken verder, linksboven Hovering Hawks, linksonder Ocean Waves en rechtsonder Birds in the Air. Ik heb nu 24 blokken af van de 72....dus nog 48 te gaan, en het is zo leuk om te doen, iedereen keer weer (nog steeds) een feest om een nieuw blok te beginnen. Misschien dat ik overweeg om ook alvast de sashing eraan te maken, maar ik maak de blokken met de hand, en de sashing, met ook nog hoekblokjes, wil ik met de naaimachine doen, dus dat wordt gewoon af en toe een avondje rammelen.

Nog even een update van het boxkleed, heb nu 6 blokken af en het wordt een lief roze kleedje! Ik hoop dat hij bij de kersverse moeder ook in goede aarde valt. Best moeilijk om iets voor iemand anders te maken. 

Now the children have really their summer holiday! A good time to do nice things, to have time for each other, to do (small) things together. But sometimes I don't see them for two days, because they are with friends. And that is okay too! A nice time and a bit chaotic. But I also take advantage of that to do my things...the table is covered with fabrics, patterns, sewing machine, knives etc etc.Meanwhile I finished three blocks, the Hovering Hawks, Ocean Waves and the Brids in the Air. I now have finished 24 blocks, still 48 to go. It's still a party to make a new block, to find the right fabris. I consider to do the sashings in advance, but I make the blocks by hand, and the sashing ( with corner pieces) by machine, so that will be an evening on the machine. Yet an update of the playmat, I have made six blocks and it looks very nice (and pink). I hope that the new mother likes this playmat. Nice holiday to you all.

Groetjes
Hubertine

5 opmerkingen:

 1. Als de kids vakantie hebben vind ik het ook altijd een beetje rommelig, maar wel heel erg gezellig en fijn dat ze allemaal rond je heen zijn. Super dat ze over zijn! Dat geeft wel rust denk ik. Gelukkig heb ik mijn voorgeknipte sterretjes, kan ik tussendoor een paar erbij maken. Je boxkleed is prachtig! Ik zou er heel blij mee zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal heel gezellig uit en geniet maar van de vakantie met de kinderen, alles mag en niets moet... Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken en als de kersverse moeder het boxkleed niet mooi vindt dan weet ik het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk je blokken, allemaal anders maar uiteindelijk een mooi geheel! En je boxkleed wordt snoezig :0)
  Geniet van de vrije tijd met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is leuk, eindelijk een quiltster gevonden die ook The Blocks from the Past maakt. Veel plezier met maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...