woensdag 9 juni 2010

Cursus


Hier ben ik braaf bezig geweest met mijn ronde vormen. Geleerd in de basiscursus die ik heb gevolgd in de Stitch Cottage. Deze cursus werd gegeven door Jantine! En wat heb ik weer veel geleerd van haar :)
Vooral eerst kleuren! Ik ben natuurlijk zo eigenwijs om het eerst "zomaar"  iets in elkaar te zetten, maar dat werkt natuurlijk niet. Misschien als je héél veel meer ervaring hebt. Maar zo als je ziet heb ik nu een aardig beginnetje gemaakt!
Dit was het eerste blok. Een ster. Voor mij een betrekkelijk makkelijk blok, omdat ik al aardig wat sterren heb gemaakt. Zie mijn eerdere berichtje van 6 juni 2010. Maar toch heb ik wel nieuwe dingen gehoord, zoals de werking de recht-van-draad. En.......werd meteen betrapt op mijn slechte gewoonte: als ik bezig bent, heb ik regelmatig een speld in mijn mond!  En dat mocht van Jantine niet! En na een gruwel verhaal had ze natuurlijk helemaal gelijk. Sindsdien, als ik een naald richting mijn mond breng, hoor ik Jantine!!!
Les 2 was een Log Cabin. Helemaal nieuw voor mij. En ik vond het helemaal fantastisch om te doen. Een heel leuk effect. Voor mij ook een nieuwe ervaring om op de naaimachine te werken. Tot dan toe deed ik alles met de hand.

En dan les nummer 3, Hexagonnen! Nou dat was even weer heel iets anders. Ik moest even wennen! Maar nu ik de slag te pakken heb........Deze vier blokken gaan een kussenhoes worden voor een kussen van 65x65cm. En de kleurkeuze is van mijn DD Charlotte. Het waren vier enorm leuke, gezellige en leerzame ochtenden. En weet je...er komen in het najaar weer allemaal nieuwe cursussen in de Stitch Cottage.

Tot later :o)
Hubertine7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslagje! Ik zit helemaal te glimmen. Leuk om te lezen wat ik je heb kunnen leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te lezen heb je er aardig wat van opgestoken. Heerlijk hè, om met je lapjes bezig te zijn en er komt iets moois tevoorschijn. Vooral die hexagonnen is voor mij nog abracadara...maar wie weet leer ik het ook nog eens... Log cabin vind ik heel leuk om te doen, maar ik doe alles altijd op de hand en dan gaat het niet zo vlug. Als je er maar lol in hebt, vindt je niet?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. annette werger11 juni 2010 om 17:13

  he huba ik heb me mottig gezocht naar reactieplaatsen, missichen moet je die knop ergens bovenin plaatsen als dat kan??
  goed hierbij dus mijn reactie :-)

  uueh nu moet ik ook nog een profiel selecteren????

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, een voor mij nieuw blog.
  Voel me wel thuis bij de mooie stofjes die je gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja soms zou men zeggen ik doe dat wel zonder lessen te volgen maar dan komt me dikwijls voor verrassingen te staan ik volg reeds 8 jaar lessen geen minuut spijt van

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hubertine,
  Ik zag je leuke reactie op mijn blog en ik moest natuurlijk even op jouw blog kijken! Je gebruikt mooie stoffen voor je quiltwerkjes en ik vind het leuk om jou ook te volgen. Groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blog heb je... ook de sterren en de stof die je daarvoor hebt gebruikt zijn prachtig. Kom zeker vaker bij je langs.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...