zondag 29 april 2012

Het wel en wee van de Orca Bay!

.......een extra lange editie!!
Rood, wit, blauw en ook wat zwart zijn de kleuren van de Orca Bay. Jullie hebben hem natuurlijk al wel gezien in diverse stadia. Maar afgelopen woensdag was hij af! Nog even in een vogelvlucht het ontstaan van deze flinke jongen!

Het begon in oktober vorig jaar. Het gonste rond: "Bonnie Hunter start ergens in november een nieuwe mystery". In onze Bee zitten een aantal fanatiekelingen die er volgens mij al zo'n 2 à 3 (4?) gemaakt hebben, en zij begonnen al aardig opgewonden te raken! Ik had nog zo mijn twijfels: te groot, veel te lang, breed noem het maar op....... toch werd ik wel een beetje aangestoken met het Bonnie Hunter virus..... En inderdaad ik was "om"!


Met behulp van de onuitputtelijke voorraad gezellige fel gekleurde lapjes van Anita, ruilend tegen mijn wat milderde, antieke, reproductie stofjes zat ik klaar voor de start. Manmanmanman......dit was 6 weken flink aanpoten! Van 's ochtends tot 's avonds achter de machine. Niks geen boodschappen, we eten de vriezer wel leeg, strijken doen jullie allemaal maar zelf, stofwolken schuiven we even onder het tapijt, geen tijd........we zitten in de hoogste versnelling....aan de mystery "Orca Bay"!

"You will need the Easy Angle ruler and the Companion Angle ruler for half square triangles and quarter square triangles. Most of my mysteries USE these rulers with great results. Get them. You won’t be sorry! If you prefer any other method, the finished size of the unit will be given, and you can use whatever method will give you that finished size."

Inderdaad ideale linialen!!!! Zeker voor grote hoeveelheden. Ik gebruik ze nu ook gewoon voor andere project(jes).

stroken in verschillende breedtes.....
vast stikken op een vierkantje dun papier

dan trimmen en voila je hebt je string :)
Ook het maken van "strings" was voor mij nieuw. Ik vond het erg leuk om te doen, alhoewel ik mij wel kan voorstellen als je er echt héél veel en hele grote moet maken, het wat minder kan zijn.

En uiteindelijk zit je in zo'n flow dat je gewoon doorgaat, en helemaal als je ziet dat je het kan halen, dat je de eindstreep in zicht hebt, en dat je bijna de clou in handen hebt!! Victory!! 2 januari begon het proces van het in elkaar zetten, en half januari was de top af. Inmiddels enige verslonzing bij de Huize QuiltWel, maar we hadden wel een prachtige top. De quilt had ook zijn bestemming gekregen, het werd een echte stoere jongens quilt! Dus onze Died.....was nu wel meer geïnteresseerd over het wel en wee van de Orca Bay! :) 

Ik had al besloten dat er een wollen vulling gebruikt gaat worden, dat is namelijk zó lekker! Het is een tikkeltje duurder maar je hebt echt waar voor je geld! Heerlijk warm, maar niet zwaar. Maar toch het gevoel dat je ergens onder ligt.

Tussendoor was ik ook begonnen aan de Lottiepop, die moest eerst af in verband met haar 18e verjaardag, dus het quilten van de Orca moest heel even wachten. 

Maar ook daar werd in maart een begin meegemaakt, een simpel groot raster patroon en in een iets rustiger tempo was ook de Orca quilt-klaar, en restte "slechts" een bies van ca.7,5 meter. 
Zo gezegd zo gedaan! En afgelopen woensdag 25 april werd het laatste steekje gezet. Een affo! En wat voor één, mijn grootste tot nu toe (1.90 x 1.68). En dit was nog "maar" driekwart van de originele hoeveelheden en maat.Vooruit nog één detail foto:
De Orca is overgedragen aan de eigenaar, en is met heel veel enthousiasme in ontvangst genomen. De boodschap erbij was dat zoonlief deze quilt altijd moet meenemen, als hij het huis uit gaat! En zo te zien gaat dat ook wel gebeuren!
Het is weer betrekkelijk rustig in Huize QuiltWel......maar voor hoe lang?

Groetjes,
Hubertine

23 opmerkingen:

 1. Schitterende quilt is het !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is geweldig mooi geworden, prachtig zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig Hubertine.
  En hij heeft een goede bestemming gekregen want het is een stoere quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend geworden. Kleurcombi vind ik super.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PRACHTIG gewoon! Op naar een volgend project.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genoten van je verhaal. De quilt is prachtig, kleuren erg mooi gecombineerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een pracht quilt èn verhaal :>)
  Nu, nou ja, morgen dus, de vriezer uitsoppen en boodschappen doen zeker?
  Fijne dag, groetjes!

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig mooi geworden, nu even afkicken en langzaam je zinnen op wat anders moois zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd, wat is hij mooi geworden en wat fijn dat er een tevreden knul onder pit!Fijne Koninginnedag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte met deze geweldige Affo! Met recht een quilt om trots op te zijn, hij is mooi, je hebt er heel hard aan gewerkt (ooit de stukjes geteld??) en je bent heel handig geworden met machine en lineaal! Ik vind het super!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd ! Een prachtige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij is prachtig geworden Hubertine.....proficiat.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Applaus applaus. De volhouder wint en rust niet voor het af is! (Ram ook ben je hé, sprak de éne tegen de andere. Heerlijk, laat het huis verslonzen, dat staat er morgen ook nog.
  Goed gedaan Hubertine, een project om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een waanzinnig mooie quilt! Knap gedaan en in zo'n korte tijd..... Onvoorstelbaar, fijne koninginnedag

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja, ja, ik heb er al 4 gemaakt ;-) (en deze niet...). Hij is schitterend, maar nog leuker als hij ook echt gebruikt wordt, dan heb je pas ECHT eer van je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. een superformidastisch mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige quilt is dit geworden, echt geweldig.
  Hele mooie kleurencombi. Mag je super trots op zijn.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind je Orca quilt echt helemaal super geworden, wat een plaatje! Ik kan mij indenken dat de ontvanger er superblij mee is, zou ik ook zijn. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, daar kan je trots op zijn hoor! Werkelijk een prachtige quilt geworden, wat een werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is super geworden, prachtige kleurverhouding

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige quilt ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...