zaterdag 14 mei 2011

Oefenen...oefenen......

Deze week was het mijn beurt om een blokje te verzinnen! Ik ben maar eens wat gaan tekenen.... en dit is het geworden. (Heb nog heel wat oefening nodig om te ontwerpen!!!)
Ik heb geen idee wat het is, en voor hetzelfde geld vind ik dit blok ook als ik ga bladeren in één van mijn boeken! Maar dat maakt niet uit......Weer één blok erbij! Ik ga maar eens bedenken of ik het met of zonder shasings ga maken, of de blokken recht of op de punt ga zetten.....kortom er is nog genoeg werk aan de winkel!!!! Nu ben ik ook benieuwd wat Sandra er van gemaakt heeft!!!

Verder ben ik bezig geweest met mijn pakketjes van de lessen uit Nantes van Bonnie Sullivan en Jan Patek.
Hier moet ik nog wat van de stengel en de pootjes van het vogeltje afmaken en nog wat pitjes op de aardbeien. Daarna moet ik er een kussen van maken. Ga nog wel veel oefenen om de steekjes gelijkmatig te krijgen!
De techniek en werkwijze van Jan zijn redelijk vrij!! Ik bedoel daarmee dat het plaatsen van de onderdelen op de stof gaat met zoals Jan zei:"eyeball!" Gewoon uit het blote oog!
Dat heb ik ook gedaan, en je ziet,  mijn huisje is een beetje een oud, scheef gezakt, vervallen huisje!!! Maar het is wél vreselijk gezellig knus daarbinnen!!!!

Kortom.... blijven oefenen!!!

Ik wens jullie allemaal een gezellig weekend!
Groetjes,
Hubertine

14 opmerkingen:

 1. Ontwerpen vind ik ook een hele klus. Meestal ga ik maar op safe met een bestaand patroon. Je applicatieblokken zijn schatjes en het ontworpen blokje uiteraard ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je blokken zijn helemaal leuk maar ik ben weg van het vogeltje. Ik heb op de beurs ook wollen tweed gekocht en ga er nu 'iets' van maken. Ik weet nog niet wat en hoe maar zeker is met applicatie en de flanelsteek. Fijn weekend.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan Hubertine. Leuk om zoiets te ontwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch een mooi blok geworden en dat is toch belangrijker dan dat het ergens in een boek staat?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke blokken worden dit met het oude huisje en het vogeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ontwerpen is je goed afgegaan vind ik hoor. Leuk blokje en ik zie jullie vriendschapssampler groeien wat erg leuk is om te zien!!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een leuk blokje ontworpen en gemaakt. Jullie gebruiken zulke mooie kleuren. Dit is geen kritiek, maar weet je dat je het niet helemaal volgens je eigen patroon hebt gemaakt? Maakt niet uit, hoor, zo is hij ook heel leuk. Misschien kun je hem gebruiken als je weer een blok moet ontwerpen.
  Ik ben helemaal weg van je twee applicatiepatronen. Wat mooi is die tweed, schattig zo'n vogeltje! Jij hebt je wolletjes mooier geappliqueerd dan ik, dat zie ik wel.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je huisje is geweldig, ik hou wel van oud en scheef! En dat andere blok ook al bijna klaar, wat een tempo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal leuk je jan patekje, enne, mijn huisje is hier en daar ook wel wat scheef hoor, maar dat is de charme! ik vind het een erg leuk quiltje worden, die vogels ook.

  groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, ik vind dat het je goed is gelukt hoor! Mooi blok er weer bij. Ook je andere blokken vind ik supermooi! Ik ga eens googelen naar "Jan Patek", volgens mij maakt die hele mooie dingen. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooh wat een mooi kussen......... prachtig.......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt country dus jouw huisje, daardoor is deze stijl juist zo vertederend omdat het niet perfect recht moet zijn, ook het andere met het vogeltje wordt beeldschoon, maak je niet te druk om de steekjes, perfectie is ook van heel saai! En je blok is origineel jij en daar gaat het om en je kunt er vast wel iets van vinden wat erop lijkt, maar is er nog wel iets echt origineels te verzinnen?? Ik denk dat dat heel moeilijk is! Veel plezier met het vervolg van al je maaksels en vooral genieten, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Hubertine, wat een ijverige handen en wat ziet het er allemaal prachtig uit. Blijf genieten!
  Groetjes, Liset

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Your cabin block is the style that I like. Very well done.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...