woensdag 4 mei 2011

Nantes - Pour l'amour du fil - VI

Oké....omdat het zó leuk was nog een keer een stukje over de trip van mij en Sandra naar Nantes!

Vrijdag was de dag dat we geen les hadden en dat we niet noodzakelijk op een bepaald tijdstip ergens moesten zijn. We zijn de stad Nantes gaan verkennen.
Dit zijn foto's van de Kathedraal van Nantes, de laatste gotische kerk die in Frankrijk werd gebouwd en pas in de 19e eeuw werd voltooid, en in het midden een foto van zo'n typisch frans doorkijkje naar een cour. We hebben heerlijk op een terrasje geluncht. Aan het einde van de dag zijn we naar de beurs gegaan om nog even te neuzen!!! Om nog even sfeer te proeven, om nog even langs Jan te gaan voor onze laatste vragen.........'s Avonds niet te laat naar bed want zaterdag nog één les en naar huis!!

Zaterdag hadden we om 10.30 onze laatste les van Yoko Saito! Gelukkig was er een vertaalster van Japans naar Frans én Engels!! Mijn Frans is niet bijzonder goed :))
Ook dit was weer een super ervaring! Deze les was hard werken, de eerdere lessen ook wel, maar hier zat echt een strak schema achter. Sowieso is het al heel apart om in het Japans toegesproken te worden. Maar alles werd prima vertaald.
We kregen een kit om een omslag te maken voor een schriftje. Zelfs het schriftje zat erbij!! Eerst moesten we een deel van de omslag in elkaar zetten, en dat deed Yoko met een open vingerhoedje, en dat ging zo snel!!!! De naald gaat in de stof, vervolgens rijg je de stof op de naald, en met je middelvinger met het open vingerhoedje, duw je de naald door! Het is wat moeilijk uitleggen maar het resultaat was verbluffend. Wij kregen allemaal ook zo'n open vingerhoedje! Dit vergt nog wel wat oefening!!!
Daarna gingen we aan de slag met het appliceren! Hierbij weer een andere methoden. Bij Yoko teken je de vorm af op de ondergrond en op de achterkant van het te appliceren stukje. Terwijl bij Jan je de applicatie op de voorkant aftekent en op het blote oog op de achtergrondstof vastmaakt. Jan noemde dat "eyeball".

Inmiddels was het 13.30 en moesten we snel gaan inpakken, want er stond ons nog een terugreis te wachten!!! Dat ging allemaal prima!! Om 00.30 reden we ons straatje weer in, waar de echtgenotes (al dan niet slapend) ons opwachten!!!

We zijn inmiddels al weer aan het werk, en zitten weer in het ritme, maar de nieuwe projectjes en de nieuwe boeken liggen nog iedere avond naast mij op de bank en iedere keer is het weer genieten!

Maaaaaaarrrrrrrr........we hebben niet alleen maar zitten na-genieten, we hebben ook de draad weer opgepakt  voor het volgende blok van de Friendship Sampler. Die is ook al weer klaar! Vrijdag is het showtime!!

Groetjes,
Hubertine

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal, leuk, zo'n les van Yoko Saito. Ik ben wel benieuwd welke methode jullie nu gaan kiezen bij het appliqueren. Om de vorm op de achterkant te tekenen lijkt mij dan heel moeilijk te zien, maar het zal ongetwijfeld lukken, als Yoko het zo doet.
  Wat een belevenis, dat zal nog lang nagenieten zijn voor allebei!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel voor je leuke verslagjes.........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. (nu kan ik eindelijk eens reageren op je blog: op mijn werk deed Internet Explorer raar en verscheen het reageerveld niet)
  Wat hebben jullie een heerlijke tijd gehad in Nantes als ik dat zo lees. Jammer dat het zo'n eind rijden is, maar ik hoop er zeker in de toekomst ook eens naartoe te kunnen. Lekker dat jullie ook van die mooie workshops hebben gevolgd. Ik kan mij voorstellen dat dit erg inspirerend werkt. Veel plezier met nagenieten, en ik zie je nieuwe ideeen hier vanzelf weer verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via Jeannet kwam ik voor het eerst bij jou terecht en heb even genoten van al je verhalen over de beurs in Nantes. Geweldig dat je daar gewoon heen ging en dan die workshops volgde. Ook nog eens een wens van mij, vooral die van Yoko. Ik zag ook al een verslag bij 'David's cottage down the hill'.
  Ik kom vast weer eens terug bij je.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...