zondag 6 februari 2011

Jelly Roll Hidden Wells & Scherpe Puntjes

Met de jellyroll uit dit blog berichtje heb ik dit gefabriceerd! Op de naaimachine, en ik vind dat niet makkelijk! Als je gewend bent hoekjes en puntjes op elkaar te krijgen met de hand vind ik dat een stuk eenvoudiger! Geen dikke lagen waar je overheen moet, je ziet sneller en beter of het goed gaat, geen naalden die breken op die ene speld.... maar het is toch aardig geworden. Het is een patroon, Hidden Wells, uit "Layer Cake, Jelly Roll & Charm Quilts" van Pam Lintott! Goed omschreven, maar volgens mij zit er wel een foutje in het patroon, maar ik ben niet zo zeker van mijzelf dat ik dat even aan de uitgever durf te melden!  Ik hoop dat de foto niet te veel inzoom-mogelijkheden heeft!!!

En ondertussen heb ik ook de workshop "Scherpe Puntjes" van Jacqueline de Jonge gedaan. Dat was heel leuk en leerzaam, een eye-opener in het paper-piecen! De eerste scherpe punten doe je wel, maar je hebt geen idee waar je mee bezig bent! Na een stuk of wat punten, verkeerd afgeknipte delen, ondersteboven ingezette stukken, begint het een beetje te dagen! Dan hoop je dat, wat je niet afhebt en thuis nog moet doen, het niet weer vergeten bent......Maar met een beetje hulp van Gerda, die een natuurtalent in paper-piecing is, ben ik verder gekomen. Maar ja dit is ook machine werk........dus mijn binnen-ster staat lekker te wapperen in plaats van mooi strak in elkaar!!!


Maar deze lieve ondeugende af en toe stierlijk vervelende aandoenlijke kat vind mijn ster (en al mijn maaksels) heerlijk om op te liggen!!!!
Maar......ik ga eerst nog een paar blokken verder tobben......................en niet vergeten...vanaf vrijdag Patchwork & Quiltdagen in Expo, Haarlemmermeer, The Stitch Cottage standnr.51!!

Groetjes,
Hubertine

16 opmerkingen:

  1. weet als geen ander hoe moeilijk het is om die puntjes mooi te krijgen vind hem wel heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is erg mooi geworden en foutjes zie je meestal zelf beter dan een ander.

    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ondanks de machine ziet het er goed uit. Maar ik ben het met je eens... ik werk ook liever met de hand. En nee, ik vergeet de QuiltExpo niet. Sta jij in die stand van The Stitch Cottage?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit Hubertine! Ik ben 's avonds nog ff doorgegaan (was nog helemaal in de 'mood') en hoef nu alleen nog maar één rijtje van de vliegende ganzen te maken.
    Als ik het niet vergeet neem ik hem volgend weekend mee als ik naar de Expo kom.
    Ik vond het erg gezellig vorige week
    groet Bernadet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. het ziet er prachtig uit,ik wil ook graag op de machine de puntjes maken .
    Maar dat gaat niet echt goed en dan doe ik het maar weer met de hand.... groetjes yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik zit hier vol bewondering te kijken!! Voor mij is het een ramp om zoiets op de machine te doen. Geweldig hoor, petje af!
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Huibertine, ziet er echt heel mooi uit hoor! Jelly roll blokken zijn ook zo mooi. Ben je vrijdag ook in Haarlemmermeer? Kan ik je misschien eindelijk eens in het echt ontmoeten.

    lieve groet, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oefening baart kunst! Zelfs met machine naaien!
    Je hidden wells wil ik woensdag wel even voelen, neem je hem mee???
    't Arme beest, heeft hij zichzelf nog niet geprikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het lijkt me lastig met de machine, maar, zoals al voorbijgekomen is, oefening baart kunst. Zelfs als je de kunst beheerst gaat het nog weleens mis.
    Ik vind het een apart werkstuk.
    Teun wordt al een flinke knaap, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke blog heb je en een prachtige Hidden Whells ik heb hem uitvergroot maar hij is echt heel mooi geworden en een prachtige kleurencombi.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat kun je toch een leuke dingen maken met bijvoorbeeld zo'n jellyroll. Ik ben het helemaal met je eens: op de machine vind ik het ook een stuk lastiger om de puntjes mooi te krijgen. En de "overlast" van een kat herken ik ook maar al te goed: gisteren lag Arnie ook steeds bovenop alles wat ik net nodig had (tot ongenoegen van ons beiden) en ik zag gelukkig nog net op tijd dat hij op zo'n bloemetjesspeld aan het kauwen was...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi, het went wel hoor, scherpe puntjes en naaimachines!! Je jelly roll ziet er geweldig uit. Dat maakt dat ik er ook zin in krijg aangezien ik dezelfde Jelly Roll in mijn bezit heb!!
    Ik kom kijken op de stand in de Haarlemmermeer, maar dan ben je er niet. Ik ga zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi je Hidden Wells. Ook je ster vind ik een plaatje. Nee hoor,voor mij ook liever geen naaimachine, dan kun je de puntjes veel preciezer doen, volgens mij. Heel veel plezier tijdens de beurs hè! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtig resultaat! Ik gebruik zelf ook altijd de machine, bij mij gaat dat beter dan met de hand! Groeten Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came
    to give it a look. I'm definitely loving the information. I'm bookmarking
    and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and
    great design and style.
    http://www.finishingtouchessa.co.za/index.php?

    option=com_blog&view=comments&pid=28793&Itemid=0
    My homepage loreley

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...