maandag 14 februari 2011

The day after........

..........de Patchwork & Quiltdagen! Mijn oren suizen er nog van na! Wat was het gezellig en wat heb ik een hoop mensen gezien, familie, bekende, minder bekende en onbekende! Duizenden, maar allemaal met min of meer dezelfde hobby! Vrijdagochtend vroeg uit de veren en samen met Sandra mee naar Vijfhuizen.
Alles voorbereid (donderdag had Sandra al haar stand helemaal mooi ingericht en aangekleed) om van start te kunnen gaan.....nou en dat gebeurde ook! Tjémienéé wat een drukte....en dat bleef de hele dag zo! Echt super gezellig! Er was dus weinig tijd om zelf wat te kunnen zien, en ik wilde erg graag de quilts van Mariet Southout zien. Uiteindelijk besloten om zaterdag ook mee te gaan en bij Sandra als een vliegende keep te spelen zodat Sandra en Jantine, om toerbeurt, ook iets meer op hun gemak een rondje konden doen! Maar eerst heb ik zaterdagochtend heerlijk rond gesnuffeld en de quilts van Mariet bewonderd, en haar lezing gehoord. Wat een geweldige vrouw is dat! Zo puur natuur en zo eigenzinnig! Echt een diep respect haar en voor wat zij gemaakt heeft. Ook zaterdag vloog voorbij en zondagochtend, weliswaar iets later want je wordt er rap handiger in om alles klaar te maken voor de opening van de beurs, weer in het autootje naar Vijfhuizen! De laatste dag! Wederom een heerlijk dagje! Wel grappig om te zien dat op zondag er meer "hang-mannen" waren! Je zag ze zo op een kruispunt staan, kijkend, zoekend naar hun wederhelft. Zittend op een muurtje, wachtend...kinderen bezig houden......tassen dragen,......soms ook alleen even betalen......en vrijdag waren het met name alleen vrouwen die heel gericht hun slag sloegen!
Zondag om 17.00 in allerijl met hulp van Sandra haar man en zoon de hele santenkraam weer ingepakt! Na even wat gegeten te hebben, in de winkel alles weer op zijn plek gezet en om 22.00 thuis!
Ik was toen wel bekaf maar zóóó voldaan!!!!!!  Het was voor mij een nieuwe ervaring om zo'n weekend mee te draaien met een beurs, en ook hier heb ik voor degene die met hun winkel dit regelmatig doen bewondering, want het is stevig aanpoten, zowel de aanloop naar de beurs, als tijdens, als erna!


Artfor12 
Uiteraard heb ik ook nog schitterende quilts zien hangen bij Petra Prins, en de mooie quilts van Supergoof, maar ik heb daar helaas geen foto's van gemaakt!

Mijn buit dit weekend.....bescheiden!


Het boek The Farmer's Wife Sampler Quilt en vier lieve lapjes, die ik gewoon mooi vind!
Ik ga vandaag even achterstallig "huis"-werk doen ( niet te veel, ook even bijkomen) en dan weer even lekker spelen met mijn lapjes, naald en draad!

Groetjes,
Hubertine

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat jij je ook zo vermaakt hebt dit weekend, en gezellig dat we overburen waren ^_^ Leuk je nu eens in levende lijve te zien. Ook ik vond de quilts van Mariet supermooi, en heb haar nog even kort gesproken. Een erg inspirerende vrouw! Succes met het "bijkomen", en met deze ervaring kunnen we weer even een tijdje vooruit. Graag tot een volgend keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een bescheiden, maar zeker zeer geslaagde buit.
  Leuk om elkaar weer eens gezien te hebben.
  Je oren zullen nog wel even tuten...........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het zaterdag erg gezellig zo met z'n drieën en heel erg bedankt voor het vliegende keep zijn, daardoor kon ik in alle rust over de tentoonstelling zwerven... Ik mail je binnenkort nog een paar foto's van quilts van Mariet die ik heb gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen grote maar wel een mooie buit.
  Het was leuk je nu eens in het echt gezien te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bescheiden maar mooie buit hoor!
  Dat boek is leuk en die lapjes zijn erg mooi, ga je die gebruiken voor de FwS quilt?

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk stukje tekst, en mooie lapjes. Dat boek ziet er uit om zo aan te beginnen.. Was leuk om jullie vrijdag even te zien. Wat een prachtige quilts hingen er om te bewonderen! Vriendin en ik hebben genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was gewoon supergezellig & zoveel moois te zien...volgend jaar weer ??

  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh zeg, ik ben wel een klein beetje jaloers op je hoor!!Zo te zien en te lezen waren het hele leuke dagen. Maar je hebt er mooie foto's voor ons opgezet. Dankjewel, zo kunnen we toch nog een beetje meegenieten. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...