woensdag 20 oktober 2010

Haarlem

De dagen bij The Stitch Cottage op de handwerkbeurs in Ahoy waren berengezellig! De hele dag druk bezig met allemaal quiltliefhebbers en borduursters. Ook waren er vele die de SFC quilt kwamen bewonderen. Allemaal verschillende positieve reacties, de één dacht dat de quilt kleiner was, de ander juist groter, andere vonden de kleuren in het echt beter en de twijfelaars werden toch over de streep getrokken om alsnog mee te gaan doen, en ga zo maar door!  Zaterdag, aan het einde van de dag, waren we moe maar voldaan.
Zelf heb ik ook nog even, tussen de bedrijven door, over de beurs rondgeneusd. En ik ben ook Hoooked! Ik ben reuze benieuwd hoe dat werkt, en vond het er zó grappig uitzien dat ik mij heb laten verleiden tot de aanschaf van deze megabol en haaknaald! Ik zal jullie op de hoogte houden. Volgende week ga ik met mijn zus (ook aan de zpagetti) naar Frankrijk en gaan we samen freubelen! Ook heb ik nog twee stukje borduurlinnen "van de rol" gekocht. Prima maatje voor een klein borduur of stitchery werkje.



Gisteren met Lot naar Haarlem geweest. Allereerst omdat we er nog nooit geweest waren, ten tweede omdat daar ook een Quiltwinkel zit en ten derde (of misschien ook wel "ten eerste") omdat daar een Hogeschool zit met een studie richting waar Lot interesse in heeft. En dan moet je natuurlijk wel weten of Haarlem een stad is waar je eventueel op kamers zou willen wonen. .........Nou!!.........ik zou het wel weten!!!
Aangezien wij nogal "huismusserig" zijn aangelegd duurt het even voor we de beslissing hebben genomen dát we gaan. Ca.12.00 waren we in Haarlem. De auto geparkeerd in de garage hartje Centrum Haarlem, lekker luxe! (en duur, de schuld van de TomTom) Vervolgens heerlijk geluncht op de Grote Markt, en daarna een paar uur rond gehobbeld, want ivm haar hechtingen liep Lot niet echt flexibel. Maar ik fungeerde als haar steunpilaar:) Uiteraard langs de Sampler geweest! Een leuke quiltwinkel! Maar ik heb mij ingehouden en niets gekocht! Goed he! Daarna nog langs enkele hofjes gelopen, diverse steegjes ingegaan en leuke winkeltjes bezocht. Kortom sfeer proeven! Rond 16.00 stopte het niet meer met regenen en zijn we terug gekacheld! Een gezellig dagje, missie geslaagd!


Vandaag een dagje thuis! Een dagje stitchen, patchen en quilten. Ook ben ik bezig met het ontwerpen van een 2 pers.bed quilt met mijn fatquarter bundel. Geen spannend ontwerp, maar er moet natuurlijk wel even goed over nagedacht worden vóór het mes erin gaat!

Mijn SFC blok 2 is ook af (eindelijk!).


Fijne dag!

7 opmerkingen:

  1. Leuk zeg, dat je een paar dagen op de beurs hebt gestaan. Ik ben benieuwd hoe dat werkt, met die grote bol garen. Zelf kan ik niet (goed) haken, alleen een paar pannelappen is gelukt. Maar die waren niet vierkant ;0)). Ik hou het maar bij patchen. Je stitchery is heel mooi geworden. Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt allemaal erg gezellig. Ik ken Haarlem helemaal niet, maar na het zien van de foto's ben ik wel benieuwd geworden. Geniet van al je "schatten" en succes ermee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeps...ook all hoooked... ik wist wel dat we (ik heb Sandra enigszins opgestookt) over konden halen! Mijn tas is al bijna klaar, wil alleen toch andere handvatten en die moet ik gaan kopen...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haarlem is een heel leuke stad, ik ga er ook zeker weer eens een bezoekje brengen.
    Wat heerlijk dat je hooked bent, beter aan handwerken dan aan iets anders. Lekker samen met zus maar aan de lange dikke slierten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi SFC-blokje en heerlijk hebben jullie het in Haarlem gehad. Mooie stad he?
    Ben erg benieuwd hoe het breien gaat bevallen. Heb er al leuke sjaals van gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was zeker gezellig op de beurs :0))
    Wat een mooie plaatjes van Haarlem, ik ben er ook weleens wezen struinen en vond het erg leuk.

    Ik ben op de helft met mijn Hooked tasje, is weer verslavend hoor als je begint LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Via Soyee ontdek ik jouw log! o ja, ik heb nog staan kijken bij dat Hoooked...was aan t twijfelen maar toch voor de wol gegaan! Dat borduurlinnen vind ik erg mooi wat je hebt gekocht.Haarlem is bij mij zeker favoriet! Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...