zondag 24 oktober 2010

Aaien, nadenken, rekenen en snijden!

Weten jullie nog van mijn gift van mijn DH? Die mooie fatquarter bundel, Park Avenue, 3 Sisters van Moda? Ik heb die mooie bundel iedere keer opgepakt, geaaid, uiteindelijk lost geknopt, uitgestald, gemixt en weer samengebundeld, en dat zo'n paar keer!! Totdat DH een keer zei:"ga je er ook nog wat meedoen?" Lichtelijk verbaasd....??., want ik was er toch mee bezig? toen toch maar bedacht wat ik ermee kan gaan doen!

Na het maken samen met haar van deze quilt had ik het idee dat het toch wel eens een uitdaging zou zijn om op de naaimachine zo'n grote quilt te maken voor op ons bed (afmeting wordt 2.30m bij ca 2.60m!)
Maar welk patroon neem je dan? Aangezien ik de stof door zijn patronen zo mooi vind wilde ik het eenvoudig houden zodat dát er juist mooi uit komt. Het wordt een nine patch patroon afgewisseld met effen blokken. Na een tijdje rekenen (een lang tijdje...want rekenen is niet mijn ding;-)) en wat controles door deze en gene, was ik er uit. Het worden het blokken van 8,25"! 10 rijen van 9 blokken, 45 effen en 45 nine patch blokken. Voorlopig ben ik aan het snijden, maar ik kon het niet laten om al een aantal blokken in elkaar te zetten en het wordt héél erg mooi! Hier alvast een voorproefje! Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden......

En ondertussen moeten we ook nog een naam verzinnen voor deze quilt in wording!

Nog een fijne dag!
Groetjes,

18 opmerkingen:

 1. Heerlijk Hubertine, ik leef gewoon met je mee, die prachtige stoffen, ik ben het helemaal met je eens en in dit geval zeker "The fabrics make the quilt", spannend hoor, maar wat zal die mooi worden.

  groetjes, sucses er mee! Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stoffen, en een flinke uitdaging! Aai ze tijdens het inelkaar zetten ook even voor mij?! Geniet van het creatieve proces. Ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om de prints van de (erg mooie!) stoffen zo in tact te laten. Ik ben erg benieuwd: het gaat er vast prachtig uitzien. Veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn prachtige stoffen die inderdaad waarschijnlijk het meest tot z'n recht komen in een eenvoudig patroon. Het begin ziet er goed uit en die naam die komt vanzelf boven drijven als de quilt vordert. Dat is tenminste mijn ervaring. Succes en hou ons op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Is nu al leuk. Wat een prachtige stoffen; veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hubertine,
  Wat een prachtige stoffen. Geniet van het maken van je quilt! Het valt niet mee om 'het mes' in de stoffen te zetten toch? groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Hubertine,

  Ik vind het ook altijd moeilijk om met mijn rolmes door zulkje mooie stof heen te gaan, maar ja, het is toch de enige manier.
  Wat vind je van de naam Dear Husband voor je quilt, weer eens iets anders dan Dear Jane, en wel toepasselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit ziet er al heel mooi uit.
  En wat zijn het toch prachtige stoffen ... *zucht*...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ga je op de (quilt)voet volgen hoor :0)
  Het wordt prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie lapjes heb je!! Het klinkt al goed hoor, hoe je het wilt gaan maken. Ben benieuwd naar het resultaat. Het gaat op de machine vast sneller dan met de hand....Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie stof. Ben erg benieuwd.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Hubertine, ik las je reactie op mijn weblog en kom nu bij jou op bezoek. Wat een rijkdom hè die stofjes, of het nu borduurlinnen of quiltstoffen zijn, we zijn er gelukkig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow...prachtig die stofjes..ik zou ze zo uitkiezen! Dat uitrekenen en bedenken lijkt mij dus een flinke klus, maar mooi wordt het zeker! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eerst aaien, dan pas naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige stoffen, goed idee om een patroon te kiezen dat de stof mooi uit laat komen! Veel plezier met je project.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige stoffen en je quilt wordt zeker ook erg mooi! Geniet er van tijdens 't maken hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke blog heb je....en je bent met een prachtige quilt bezig, super mooie stofjes.

  Groetjes van Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Hubertine, mooi hoor, best wel een avontuur om aan zo iets te beginnen. Succes, ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...