maandag 27 september 2010

La Foir'Fil a Nivelles

Gisteren een super leuke dag gehad! Wij zijn naar Nivelles (B-Nijvel) gereden om daar een borduurbeurs te bezichtigen. Omdat we best wel een eindje moesten rijden én het voor de zondag redelijk vroeg was, had Sandra koffie meegenomen voor in de auto. Het schoolreisjes-gevoel zat er toen goed in, ik had namelijk uit de voorraad twee pakjes wickey meegenomen en wat koeken :) Hobbelend over de weg (bij Dordrecht) en de koffie in de hand........je begrijpt.....wat er mogelijk had kunnen gebeuren......
Het was gesitueerd in een oude school verdeeld over twee gebouwen. Onder andere was er gebruik gemaakt van de gymzaal die op zichzelf al leuk was. Een ouderwetse gymzaal met met nog allemaal houten toestellen. We hebben daar heel veel moois gezien. Uiteraard veel patronen, borduurlinnen, maar ook mooie borduurgaren, een enorme hoeveelheid aan charms én lint. Maar ook waren er bakken vol met oude borduurboeken, patronen en tijdschriften. We hebben uren rondgesnuffeld! Tussendoor was er de gelegenheid een broodje te eten, gewoon aan grote tafels aanschuiven! Héél gezellig tussen allemaal met name frans sprekende dames (en een enkele heer).

Uiteraard gingen we niet met legen handen naar huis. Ik heb het nog zo geprobeerd, maar de verleiding was te groot........haha:


Een heel leuk borduurpatroon voor een leuk (handwerk)tasje, een Kerstpatroontje en een zakje lijnzaad om o.a. speldenkussentjes mee te vullen.


Hier nog wat impressie foto's. Uiteraard gingen we veel later naar huis dan gepland, en hebben we onderweg ook nog maar een hapje gegeten. Zo waren we om ca. 21.30 thuis......moe maar ontzettend voldaan!!

Alleen deze foto's wil ik nog laten zien. Dit is een enorme borduur sampler. Echt heel groot, en zo ontzettend mooi. Het zijn allemaal patroontjes van  Little House Needleworks. Ik begreep dat het gemaakt is in 1 jaar door een dame van 65 jaar.  Ik heb helaas geen foto van de achterkant, maar daar zat een heel schattig stofje met ook allemaal huisjes.
Wat staat er voor vandaag op het programma? Het gebruikelijke na een weekend: opruimen, wassen en strijken en daarna........lekker hobbyen!

Groetjes,
11 opmerkingen:

 1. Oh,wat mooi allemaal,dat had ik ook willen zien.
  Misschien een ander keertje dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuke beurs was dat! Die rode merklapjes vind ik heel leuk en die enorme merklap..Geweldig!! Ik vind dat die mevrouw het wel heel snel heeft geborduurd hoor, ze moet er wel iedere dag en dan de hele dag aan gewerkt hebben. Heel knap! Sop ze! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ha huba, oooh lekker hobbyen, ben jaloers....! zit nu op kantoor, maar morgenmiddag door aan de quilt Flying Geese. Ik heb al 6 geesjes!!! gezellig ouwewets zondag bij mam doorgebracht met de lapjes!! xxx je zus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een sampler met HOOFDLETTERS vind ik dat, petje af voor de maakster.
  Ja dat het een schoolreisjes gevoel gaf kan ik me voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had nog nooit van deze beurs gehoord maar zo te zien hebben jullie je uitstekend vermaakt. Schitterend die sampler met alle LHN patronen erop. Geweldig !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige geborduurd allemaal!!!!
  Die grote lap is dat echt één lap??
  Hoe groot moet die wel niet zijn??
  Geweldig!!!! groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vergat nog te melden dat ik je een mailtje had gestuurd met een vraag daarin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te zien is dit een prachtige beurs geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke dag! Die grote sampler is inderdaad schitterend, die had ik wel in het echt willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezelligheid..en dan al die prachtige borduurtjes..daar zou ik mij ook niet kunnen beheersen. Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldige beurs zeg. Weet je ook of het jaarlijks terugkeert. Volgens mij een echte aanrader...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...