vrijdag 1 maart 2013

Prikbericht - Geen groene.....

vingers!! Dat wist ik al!! Toch heb ik mij over deze plant ontfermd. Hij komt uit de woning van mijn mamsie. Maar hij staat er de hele tijd zo druilorig bij :-(
Wat betekenen die gele bladeren? Te veel water? Als ik minder water geef, dan 1x per week krijgt die bruine bladeren. Ik snap er niets van! Ik heb al wel opgezocht dat dit een flamingoplant is en makkelijk in onderhoud.....ja ja......dat heb ik weer! Hij voelt zeker aan dat ie met mijn verzorging zich op de rand van de afgrond begeeft. Ik zal nog maar wat meer tegen hem kletsen. Iemand nog andere suggestie?


Groetjes,
Hubertine

13 opmerkingen:

 1. Hoi Hubertine,
  Er is speciale voeding te koop voor Flamingoplanten. Misschien wil dat helpen?
  Succes, groetjes Yvonne H

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net doen als ik. Weggooien en een nieuwe kopen. ( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben bang dat mijn vingers ook niet groen zij. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat hij mss niet te donker?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb even verder voor je gekeken, want dit is een plant van je moeder dus wil je hem natuurlijk ook niet al te snel weg doen. Dit is een site met uitleg over planten verzorgen, misschien heb je er wat aan.
  Groen.net

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan je niet helpen. Misschien is het ook de tijd van het jaar, ondanks dat het lente wordt. Een kamerlinde bijvoorbeeld heeft ook altijd kuren in het voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn vingers zijn ook al niet te groen dus ik kan je niet helpen. Misschien is het inderdaad zo dat een aantal planten aan het eind van de winter in een dipt zitten?
  Je Temecula is een plaatje!
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sommige planten gaan hun best doen, als je ze 'in de hoek' zet; achter de bank, in de bijkeuken, op de logeerkamer; gewoon even uit het zicht. Wel verzorgen, maar geen prominente plaats en aandacht.
  Misschien is het een idee voor deze groene schat. Weggooien kan altijd nog, ja toch? Hij zou eens op de belt kunnen gaan floreren :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Probeer wat oude aarde wegbte krabbelen, nieuwe potgrond er bij met voorzichtig wat voeding. Help haar naar het voorjaar! Elke plant is dat waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik jou was zou ik op internet gaan zoeken wat er mis is, misschien een ander plekje in huis of nieuwe potgrond, gewoon blijven proberen, hij was immers van je moeder. Zo heb ik nog 1 zielig stukje van een lidcactus van mijn moeder, zolang het niet helemaal dood is geef ik de moed niet op (haar andere planten doen het overigens wel heel goed hier). Het kan ook zijn dat een plant niet bij jou past (zo noem ik het), ik heb namelijk wel groene vingers maar ik weet dat ik bepaalde planten gewoon niet moet aanschaffen omdat ze, wat ik ook doe, altijd het loodje leggen.
  Groetjes en succes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Probeer eens te zingen. Misschien lukt dat.
  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zou je denken van een grotere pot en nieuwe verse potgrond, het is voorjaar dus daar zal hij wel behoefte aan hebben, het is een geweldig levens aandenken.
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kan je echt niet helpen, heb zelfs een sanseveria dood laten gaan.........

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...