donderdag 8 november 2012

International Quilt Festival

En dan is het eindelijk zover! Samen met zuslief naar Houston en tegelijk ook met Phyllis! We hadden al weken voorpret, want Phyllis is al eerder in Houston geweest, en trakteerde ons regelmatig op allerlei informatie over Houston. Waar te shoppen, waar de lekkere eettentjes zijn........kortom the hotspots!
George Bush Intercontinental Airport
De middag dat we aankwamen hebben zuslief en ik ons geïnstalleerd in het fantastische trendy Hotel ZaZa. De volgende dag was het vol aan de bak. Vanuit het hotel was er de service dat wij ons met deze auto overal naar toe konden laten brengen. Dat zie je toch alleen maar in de States, toch?
In de ochtend eerst naar een Amerikaans hip restaurant, The Breakfast Klub, voor een  typisch Amerikaans ontbijt. Mijn keuze:
4 texas toast triangles battered, 
lightly grilled and sprinkled with powdered sugar and served with 2 eggs  & sausage
Een heerlijk ontbijt, maar ja mag ook wel, want deze Klub staat ook wel aangeschreven als een van de beste breakfast restaurants. Zo'n ontbijt waar je lekker lang op kan teren, en dat was maar goed ook want daarna was het een shopping-marathon in The Galleria. Een gigantische grote shopping mall in Houston. Daar hebben we van 10 tot 16 uur rond gelopen, gekeken en gekocht. Onze Christmas-shopping was zowat in één dag gepiept. Aan het einde van de dag hadden we afgesproken met Phyllis om met zijn drieeën naar het Georg Brown convention centre te gaan. 
Op de avond voor de opening is er namelijk een preview night! Niet verkeerd! Om 17.00 gingen de deuren open, en kon het feest beginnen! Het Quilt Festival! Samen met zuslief langs de vele vele stands gelopen. Gelukkig had ik thuis al wel een lijstje gemaakt met mijn favoriete stands, zodat we daar eerst naar toe konden. 


Eén van mijn favoriete shops "Red Crinoline Quilts" van Paula Barnes en Mary Elle Robison. En zie je die mooie quilt in het midden hangen.............? Mooie hè!!
Ik was ook zo overweldigd door alle indrukken dat ik er amper aan heb gedacht foto's te maken. En dan zit je even buiten uit te puffen en kom je Yvonne tegen, een andere quiltende blogster (of een bloggende quiltster)

Wat op mij nog de grootste indruk heeft gemaakt is de enorme hartelijkheid van de Houstonians. Alleen maar vriendelijkheid, beleefdheid en vrolijkheid. Wij voelde ons zó welkom, alsof er constant een rode loper werd uitgerold.
Uiteraard heb ik wel foto's van de tentoonstelling, daar hebben we zoveel mooie quilts gezien. Ook hebben we nog twee dagen een auto gehuurd om iets meer van Houston te kunnen zien. Maar voor nu even dit verslagje, want ik ga zo naar een workshop PunchNeedle! Ben benieuwd.

Groetjes,
Hubertine

19 opmerkingen:

 1. De droom van een quiltster! Heerlijk zeg zon super super uitje! Kan je lekker nog nagenieten van alle fotos. Groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk verslag alvast. En ja, die auto, die was wel geweldig! Kan je je voorstellen als die hier rond zou rijden... met al die fietsers.... hij zou ze zo aan die hoorns rijgen in het voorbij rijden ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk Hubertine ,het plrzier straalt van je af, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een heerlijke reis maken jullie. Geniet ervan en laat ons lekker meegenieten via je verslagjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Plezier natuurlijk , ik heb een nieuw toetsenbord dat kun je wel zien, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf zeg en wat een heerlijk ontbijt! Ben heel benieuwd naar de andere foto's, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat een heerlijke trip heb je gehad. Leuk dat je ons zo mee laat genieten. Ik ben benieuwd naar de foto's van de tentoonstelling.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bofferds, wat een supertrip. Quilts kijken én meteen de Christmas shopping regelen! Óok nog eens in aangenaam gezelschap. Zus en jij hadden wel een uitje verdiend methinks. Phyllis erbij maakt het plaatje compleet.
  Hihi,ik ben geheel op de hoogte van diverse Engelse ontbijten, maar deze combinatie is ook zeker interessant; gebakken eieren met gesuikerde toast!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. What you give is what you get. Ik denk dat je zelf gasten ook zo ou faiteren. Fijn dat je zulke geweldige ervaringen daar hebt gehad. Prachtige tentoonstelling en lekker shoppen natuurlijk. Leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verslagje en foto's, ben benieuwd naar de rest.
  Ziet er goed uit allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De start van je verslag is al een goed begin, kijk uit naar de rest.
  liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie tijd heb je gehad. Ben benieuwd nar je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan mij indenken dat je een geweldige tijd hebt gehad. Dank dat we hier en op Facebook en dergelijke mee mochten genieten van jullie reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja....(zucht) wat was het heerlijk hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk verslag, Hubertine! Wij zijn op dezelfde plaatsen geweest, op dezelfde dagen, en dan elkaar toch zo weinig tegen het lijf gelopen?? Ben benieuwd naar je volgende verslag.

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk dat je naar Houston kon gaan !!!
  Toevallig ken ik Yvonne ook want ik zit bij haar op de Bee en zij had ook al zulke leuke verslagen van haar reis.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...