vrijdag 29 april 2011

Nantes - Pour l'amour du fil - II

Zoals beloofd, een verslag van ons bezoek aan Nantes! Maar wel voor nu, een verslagje verder zonder foto's aangezien het uploaden op dit magere internetlijntje erg langzaam gaat. Dinsdag om 8 uur zijn we vertrokken, na een verspoedige reis van ca. 10 uur en tweemaal een stop, kwamen we om ca.18.00 aan bij ons Chambre d'hôtes in de buurt van Nantes! 

's Avonds nog in de buurt heerlijk gegeten en heel benieuwd hoe het op de beurs zou zijn! Na een goede nachtrust, om 8.00 aan het ontbijt en met de tramway naar Cité des Congres! Onze deelname vouchers en passe-partout lagen daar voor ons klaar! Onze eerste les was van 10.30 tot 13.30 en was van niemand minder dan Jan Patek!! Wat een geweldig leuk mens is dat! We hebben drie uur aan haar lip gehangen!!
We kregen een kit van het patroon "Cabin in the Pins" en hebben de beginstappen geleerd van Needle-turning! Een heerlijke methode van appliceren! De uren vlogen voorbij. Ondertussen hadden we het boek van Jan Patek, "Country Quilts for your soul" aangeschaft en laten signeren door Jan.
Na de les zijn we gaan lunchen, een goed gevulde salade in het zonnetje! 's Middags verder over de beurs gelopen. Een hele leuke, mooie, goedverzorgde beurs!! De beurs was geopend tot 19.00, daarna zijn we wat eten gaan kopen om op onze kamer op te eten! Aangezien de salade nogal heftig was hadden we toch niet al te veel trek, en we wilde graag 's avonds verder met ons needleturning!

We moesten voor één nacht naar een andere Chambre d'hôtes, maar ook heel leuk! We hebben daar (voetbal kijkend, ja ja!!) aan ons huiswerk gezeten. We hadden van Jan een oefen ster gekregen, en aangezien we er de komende dagen toch nog waren had ze ons ook gezegd dat als we vragen hadden wij altijd langs konden komen!! Dat hebben we in onze oren geknoopt!!!

Donderdag en vrijdag waren uiteraard ook perfecte dagen, maar daar schrijf ik later (thuis) over! En dan met foto's!! Morgen nog een les met Yoko Saito en dan naar huis.

Groetjes,
Hubertine

3 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal erg leuk hoor Hubetine! en dat appliceren van die ster wil ik GRAAG van je horen.....want in de quilt van Veronique zitten er zoveel en ik tob er erg mee met al die punten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben reuze benieuwd naar de foto's en de rest van het verslag..
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en dat jullie er ook nog wat van opsteken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...