zaterdag 20 november 2010

Draaien draaien draaien........

Mijn schoonmoeder was ook een creatieve vrouw. Niet in het quilten, maar zij is altijd bezig geweest met het decoreren en stylen van haar huis. Verschuiven van de meubelen, schilderen en het weer opnieuw bekleden van banken en stoelen. En dat deed zij op deze handnaaimachine.....
Kan je je dat voorstellen? Ik heb er even op genaaid maar dat valt vies tegen. Je hebt namelijk maar één hand om te sturen en één hand om te draaien, draaien en draaien......En dan met meubelstof......ongelofelijk toch? Top kwaliteit van de machine en top kundigheid van mijn schoonmoeder.

Ik moet jullie nog even wijzen op twee blogs! Een van haar, zij verloot (maandag) een heel schattig, leuk én handig patroon van een mapje waar je je blokken in kan bewaren! Zeker even kijken! En het andere blog is van haar, zij heeft een give away (tot 1 december) omdat zij haar 600ste berichtje heeft geschreven.........600.......wat een enorme hoeveel woorden....En het betreft een keus uit een aantal hele schattige én altijd handige schaartjes!! Je moet zo wie zo eens kijken op blog/webwinkel! Zulke leuke en mooie kunstwerken!

Nu als een speer verder werken aan mijn gift voor..............haha..... dat ga ik dus niet zeggen....het voor de Sint Bee! Dus dames nog even geduld.......

uhuhuh????? wat is alles opeens groot??!! 

Groetjes,

5 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi he
  En hij naait nog steeds na al die jaren
  Heel wat anders dan dat moderne spul
  Mijn eerste naaimachine is al versleten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige machine, echt een sieraad. en dan te bedenken wat er inderdaad allemaal op is gemaakt. en net wat Gea zegt, de duurzaamheid. Ik heb zelf al twee machines "versleten".
  fijn weekend
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een klus om zulke dingen op een handnaaimachientje te doen. Overigens wel een prachtig exemplaar. Succes met de cadeautjes voor de Sint-bee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij kunnen inderdaad ons niet voorstellen hoe dat was met naaien. Voor je schoonmoeder was het waarschijnlijk supermodern. Mijn moeder had nog een tijdlang een naaimachine die aangedreven werd door een kniebeugel.
  Teun ziet er weer goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha wat leuk, op zo'n naaimachine heb ik ook leren naaien. Ik heb er een popje met Holly Hobby kleren op gefreubeld toen ik zo'n 8 jaar was!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...