zondag 6 juli 2014

Een gezellige combinatie!

Met mijn verjaardag heb ik een MuseumKaart gekregen maar door het gebroken been van manlief waren we niet zo in de walking-mood!

Eindelijk begint daar wat verbetering in te komen en vond ik dat het tijd was om die Museumkaart maar eens in te wijden!

Maar ......... naar welk museum ga je dan? Het Rijks in Amsterdam, Boijmans van Beuningen in Rotterdam of het GemeensteMuseum in Den Haag.....etc etc etc? Uiteraard staan deze op mijn lijstje.......maar ik wil meer! Dat waar wij goed in zijn......dingen combineren!! 

Juist....snappen jullie hem? Ik zoek mijn museum in de buurt van een quiltwinkel!!!!
En gisteren hadden we de combinatie Aztec Rose in Zwijndrecht en het Nationaal Bagger Museum in Sliedrecht!  Hahaha....ik hoor jullie denken.....Bagger museum?
Zeker de moeite waard.....want hoe Hollands is baggeren!!!!! Heel Hollands kan ik jullie vertellen. Een kleinschalig museum, draaiende onder 72 vrijwilligers en het zag er piekobello uit!
Hieronder een kleine impressie hoe het eruit zag. De hele geschiedenis van het baggeren van ca. 1400 tot nu!
 Bestuurskamer
Een baggerboot op mankracht en afhankelijk van wind.
Het schip waarmee het Suez kanaal is uitgebaggerd.
 en dan later de nieuwere impossantere varianten
Uiteraard was mijn bezoekje aan Aztec Rose ook heel genoegelijk en ging ik niet met lege handen naar huis.......zeker NIET!

Tijdens de workshop Broderie Persé in Dreischor liet Heleni van Patch-to-Patch-heleni haar blokken zien van de Bountiful Life! Ik viel meteen als een blok voor die prachtige blokken/quilt. Laat Aztec nou nog net één boek hebben. Mijn dag kon toen al niet meer stuk!
En gisteren tijdens de af en toe saaie
 maar later niet-te-houden-zo-spannende-slotact
toch wat steekjes kunnen zetten.
De penalty's heb ik niet gezien, mij te spannend!!
Fijne dag!
Hubertine

10 opmerkingen:

 1. O, bountiful life ligt bij mij ook klaar, zelfs al wat stof erin gestopt. Even twee Affo's produceren en dan mag ik los van mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat enig dat je het Bountiful Life boek hebt kunnen krijgen. Het is in Nederland moeilijk te vinden. Je hebt echt een goeie bestemming gekozen voor die dag.
  Het museum ziet er ook prachtig uit. Lekker genietdagje voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, het Bagger Museum... nooit aan gedacht dat zoiets zou bestaan. Inderdaad, bijzonder Hollands en het ziet er prachtig uit. Zeker een tip voor diegenen die iets met boten, schepen hebben. En ja, dat boek, dat heb ik ook.... zie dat Karen het ook heeft.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke toeristische tip en leuke combi met een quiltwinkel.
  Dat boek ligt bij mij ook klaar. Zo leuk.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je het boek kon scoren !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige combinatie voor beide een leuk dagje uit. Mooi boek ligt hier ook al heel lang klaar. Fijn ook dat he beter gaat met je man. Het blok is prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen het boek en geen lapjes? Knap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, wat een leuk blog. Ik heb dit voorgelezen aan mijn man en meteen verteld dat wij dit voortaan ook zo gaan doen. Een museum combineren met een quiltwinkel !!
  Goed idee van je !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goede combinatie en idee! Voor elk wat wils! Tip dicht bij huis, het Katwijks museum met aan het eind van de straat de Lapjesmand, Katwijks kleine quiltwinkeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn wij quilters toch slim! Nee daar zit géén steekje los!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...