maandag 3 maart 2014

FeatherGirls II

Terwijl de laatste hand wordt geslagen aan ons FeatherGirls I, is officieel FG II van start gegaan. Het samen opgaan aan een project is mij, met mijn mede FeatherGirl Phyllis, goed bevallen. Het geeft toch een stimulans om op zijn minst één keer per periode een project af te hebben.
Machientjes zijn gepoetst, geboend en geolied. Daarna zijn de koppen bij elkaar gestoken en bedacht wat we wilde gaan maken als FG nr II. Een traditionele, antiek-stijl, easy quilt en uiteraard te maken met de FeatherWeight. Dat moet wel lukken.

Wat Phyllis gaat maken kan je hier lezen. Mijn project wordt een Churn Dash quilt! Ik heb dat altijd een leuk blok gevonden en ga nu een quilt maken met alleen Churn Dashes en dan ook alleen in blauw/wit. Ben heel benieuwd en heb er zin in.
Het idee van een blauw/witte quilt had ik al een langere tijd in mijn hoofd en was al bezig met het verzamelen van bl/wt stofjes. 

Er werd wat gepuzzeld over de maat van het blok en dan dus ook over de grote van de quilt. Het wordt een blok van 7,5" finished. Tekening met de snijmaten gemaakt en gaan!

En zo gaat het eruit zien. Ik heb er weer heel veel zin in! 

###

Vorige week woensdag zijn we gezellig naar het QuiltCafé van de B&B Hertog-Inn gerund door Karen, geweest. Een hele dag gequilt en ondertussen lekker koffie met taart en een heerlijke lunch. Een fantastisch dagje!

Sinds lange tijd heb ik weer eens wat steekjes gequilt aan mijn Simply Gift. 
Het smaakt naar meer, maarja......factor TIJD!!!
En dat allemaal onder toeziend oog van deze kip (of haan; ben een beetje stads!)
Die volgens mij het liefst gezellig bij ons binnen wilde zijn!!

###

En op de terugweg nog even langs mijn meissie in Leiden. Even een knuffel brengen en halen!
Groetjes, 
Hubertine

9 opmerkingen:

 1. Goed gezegd, 1 keer per p e r i o d e ... ;-) ! Maar gezellig dat we er weer aan een FG's project begonnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al zo'n mooi blok. Die gouwe oudjes blijven het goed doen. Gezellig weer bij Karen en die lunch ziet er heerlijk uit! Tot donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen beter leven dan een goed leven. Gezellige bee met lekkere lunch en heerlijk bezig zijn met lapjes. Mooi dat nieuwe patroon. Geniet van het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van boven mij staande dame hoorde ik weleens : Kan zat slechter ;-)
  Kan je vak toepassen...hihi
  Ziet er zeer mooi uit allemaal, maar gestruikeld ben ik over je kaartjes met de stoffies erop ! Wat een genial idee !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er allemaal super gezellig uit. En ook heel leuk dat blauw wit ik ga DJ in blauw wit maken. Leuk patroon. En wat gestructureerd je kaartjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen boek maar kaartjes; wat keurig gestructureerd! Leuk dat blauw wit, nooit zo over gedacht maar ik vind het prachtig! Zie graag het eindresultaat aan het eind van de PERIODE. Is dat een jaar, een maand of een decennium?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik 'kom ' net van het blog van Phyllis en zie bij jou ook al zo'n leuk block. Die heb ik ook al menig keer gemaakt en blijft leuk. Jullie hebben het inderdaad heel gezellig gehad zo te ien en te lezen. Wat ben je goed georganiseerd met je stofjes op kaartjes, wauw.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lovely pictures of traditional quilt blocks - which I think are the best! I love your blue aga range cooker too! xCathy ps giveaway on my blog!?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...