woensdag 4 september 2013

Nu iets handwerkerigs!

Zo hé....alweer een blogje, maar nu even iets handwerkerigs.........!

Allereerst ben ik bezig geweest met een vakantie-handwerkje! Nou ja vakantie.....de meeste blokjes heb ik uiteindelijk thuis op mijn FW gemaakt. Ik had een charmpack van de mooie serie La Belle Fleur van French General, maar wist niet zo goed wat ik met een charmpack kan doen. Uiteraard héél veel, maar moet het wel even verzinnen. Dit is voorlopig het resultaat, wat het gaat worden weet ik nog niet.
Uiteindelijk heb ik tijdens de vakantie het meest hieraan gewerkt, mijn borduurwerk. Zoals eerder in ouder blogje "langzaam maar gestaag...."
Met het haken heb ik een "haat-liefde" verhouding. Na een paar squares vind ik het wel weer genoeg maar dan zie ik weer andere leuke haaklappen en ben ik weer enthousiast. Dusss.....wie weet in 2020 heb ik een gehaakte lap op de bank. Deze squares zitten al aan elkaar, 35x35 cm groot, en ik ga dit blok in deze kleuren nu repeteren........ik ga niet uitrekenen hoeveel squares ik dan nog moet, want dan zakt de moed mij in de pantoffels.
Valt dit ook onder handwerken?
Boeken kaften? Wie weet was het wel de laatste keer!!! Nou ja......in ruil werd er door zoonlief gekookt. (ssssttttt.......uiteindelijk zonder de aardappelen, die waren verbrand)
En dit makkertje vindt het ook niet meer zo nodig dat het warme weer aanblijft. Ligt onder een tafel voor wat schaduw......zo gezellig.....!

Groetjes,
Hubertine

15 opmerkingen:

 1. Je bent met leuke dingen bezig geweest. Weet je dat ik het kaften mis ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker afwisselend bezig geweest zo! Leuke blokken gemaakt van je charm pack. En dat haakwerk...ach, gewoon zorgen dat je het in de buurt hebt. Altijd handig voor op vakantie, in het vliegtuig in de wachtkamer....etc. en zo ontstaan er vanzelf meer blokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, je blokken, wat zijn dat een mooie stofjes, he? En ja die granny squares, zie zo wel een kussenovertrek liggen, voor op een studentenkamer misschien? Of dakterras?
  Succes met het laatste jaar middelbare school (daar gaan we van uit)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blokken zijn prachtig en je granny's ook, dus wel doorzetten, je bent op de goede weg!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha jij denkt net als ik. Ik heb met Esther een keuken opruimbeurt geruild voor de laatste 4 boeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach ja boeken kaften, daar krijg je heimwee van hoor. Er heerst dan zo'n speciaal sfeertje in huis van nieuw, anders, enz. enz.
  Ik mis het wel een beetje. Je borduurwerk vind ik mooi!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch, lekkere werkjes allemaal en dan wordt er ook nog voor je gekookt :0)
  Goed geregeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful projects! I really like the fabrics and crochet yarn you are using.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie blokken laat je zien en wat zijn de granniesquares mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie stoffen. Je bent lekker bezig met mooie projecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. piep
  wat mooi die stofjes, en lekker op singertje
  Ja bokej kaften, een noodzelijk kwaad he,

  geniet van je handwerkjes meid

  knuf Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie blokken en hier liggen ook van die lapjes, lastig om er iets leuks van te maken! Succes met de grannies, ik heb ze ook weer in een hoek gezwiept!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooie blokjes hoor.........enne dat kaften. Ik heb voor zoonlief elk jaar een aantal flexibele bookkaften gekocht en nu is het binnen een minuut geklaard. En geen kosten voor de komende jaren meer. Ik gebruik ze zelf ook voor om mijn handwerkboeken........

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigenlijk zijn dat de leukste quilt... De spontaan onstane zeg maar:) hahha heerlijk van genieten van dat kaften, en wauw als er dan ook nog eens voor je gekookt wordt (jammer van de aardappels maar een kniesoor die daar op let) helemaal dikke prima natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...