donderdag 18 april 2013

Een Affootje na een Rondje Schotland!

Het is even een tijdje geleden, maar hier ben ik weer eens een keer. Tis ook erg druk met van alles, maar wie heeft daar geen last van!

Klein, maar o zo fijn........ een opberg-naaitasje!!

 

Een schattig patroontje waarover ik heb geschreven in mijn vorige blogje. Het tasje is leuk en eenvoudig te maken, maar ik viel ook heel hard voor de stofjes: Indogo Crossing van Minick and Simpson. Een geweldige combinatie dat beige, ecru en blauw.

Vorige week ben ik een weekje in Schotland geweest samen met manlief! Een heerlijke week met prachtige natuur en schitterende uitzichten, mooie kastelen, geinige hotels en heerlijke ontbijtjes. Ik zal met een aantal foto's een impressie geven.
Land in zicht!!!
Een rondje Schotland, zo'n 1000 km gereden.
 
 Met de boot van IJmuiden naar Newcastle gevaren, vandaar uit naar onze eerste stop Edinburgh.
In Edinburgh hebben we een bezoek gebracht aan het Edinburgh Castle. Vanaf de kasteelmuren had je dit schitterend uitzicht. Het contrast van oud en nieuw en in de verte de Highlands. 
Daarnaast hebben we ook een Whisky museum bezocht; we kregen een toer met uitleg hoe whisky wordt gemaakt en hoe de verschillende smaken tot stand komen. In de kelder was een whisky verzameling van 3400 verschillende whiskies. Dat is héél véél.......whisky! 
Na Edinburgh zijn we richting Ballater gereden. Vandaar uit zijn we naar het Balmoral Castle gegaan. Eerst ook weer een schitterend tochtje langs de river Dee. 
Er lag overal nog sneeuw, twee weken voor wij er waren was er nog een behoorlijk pak gevallen. Voor mij, als sneeuwliefhebber, dikke pret.....!
Ergens onderweg! In de high, high,..... Highlands!
Voor de Harry Potter fans moet dit viaduct bekend voorkomen. Dit viaduct staat in de buurt van Glenfinnan. Ook dit is weer een schitterend plaatje!
En dit is dan zo'n lekker ontbijtje! Wel veel en machtig, dus af en toe deelde we samen zo'n lekker eitje, of we sloegen de lunch over! Er waren nog veeeeeel grotere en zwaardere ontbijtjes met Haggis, black pudding, sausages, beans etc etc
 maar die sloegen we over!
We hebben een heerlijk weekje gehad, veel gezien veel gedaan veel gereden en.......(te)veel gegeten! Nu weer terug en aan het werk. Ook weer lekker. Ik zal in het volgende blogje nog wat foto's laten zien van die ene quiltwinkel!

Groetjes,
Hubertine

14 opmerkingen:

 1. Ja, daar is ze weer, gezellig! Tasje is schattig geworden en Schotland staat nu zeker op mijn 'to do' lijst. Maar dan eerst aan de lijn, zodat ik van die ontbijtjes kan genieten, yummy! Heeft de Queen je nog voor de high tea uitgenodigd toen je bij Balmoral was?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een eweldig leuk tasje heb je gemaakt !!
  En ja Schotland ... dat is voor ons het land waar we thuiskomen :-) Zo mooi is het daar.
  Ik geniet dan ook volop van je foto's ... hadden jullie een georganiseerde reis of gewoon 1000 km. op eigen vervoer gereden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een snoepie zeg, je kleine tasje. Leuk hoor! En wat een leuk verslag van jullie vakantie. Schotland ken ik niet, maar het ziet er erg mooi uit. Wij gaan eerst (over een maandje) Londen onveilig maken, wie weet komt Schotland later nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, moet meteen terugdenken aan onze vakantie vorig jaar! Prachtig de sneeuw in de Highlands en zo'n Whisky museum is echt een hele belevenis voor mij en dat terwijl ik het niet lust! LOL!
  Lekker nagenieten, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke vakantie heb je gehad. Je tasje is erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's geweldig! Het blijft mooi en blijft trekken. Ook je tasje is een goed idee! Voor die snoep-pakjes.
  Groetjes,
  Beppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuk tasje! En prachtige foto's, wij gaan ook zeker nog een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's ik begrijp dat jullie het heerlijk hebben gehad. Ik zal mijn man maar niet vertellen van het whiskey museum dan wil hij er gelijk naar toe. Een schattig tasje heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige reis hebben julloe gemaakt. De foto's zijn mooi en zo te lezen was er ook geoeg te eten wat een ontbijten hebben jullie genoten. Jet tasje is erg leuk en de stoffen prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor de foto's zegt een Harry fan... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zit hier even met een dikke keel, wat mis ik Schotland en de Uk, mijn man is een Schot en we hebben daar dan ook jaren gewoond, dank je voor de foto´s was even terug

  en wat een schitterende reis hebben jullie gemaakt, ben dus even jaloers dat jullie met de boot over konden, helaas vanuit Zweden kan je niet meer met de boot!

  Wat en leuk tasje heb je gemaakt

  Fijn weekeinden gr joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo te zien hebben jullie een heerlijk weekje Schotland gehad zo samen. Mooie foto's! Leuk tasje ook, mooi compact en handig met al die vakjes voor je quiltspullen. De Indigo Crossing heb ik diverse keren gezien in Amerika, prachtige quiltkits maar ik heb me maar ingehouden. Ik heb nog een aantal kits liggen die ik eerst wil maken maar als ik dan dat tasje weer zie......ach, we kunnen niet alles maken wat onze ogen zien helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat leest als eenheerlijke week met zn twee! Mooie route, ik ben er nog nooit geweest maar dat gaat vast nog wel een keer gebeuren! Tasje helemaal leuk natuurlijk. Nou op naar weer een gewone week groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heerlijk zo'n weekje Schotland!Die quiltwinkel heb ik er niet gevonden hoor, zelfs geen gewone stoffenwinkel....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...