maandag 16 januari 2012

De Orca-top is af!!

Mensen....wat vliegt de tijd toch voorbij! Weer een week verder. En wat heb ik gedaan? De top van de Orca afgemaakt! Pffff....wat een joekel is het geworden! Hij past amper normaal op een foto, zo groot is ie.....om precies te zijn ca. 1.67x1.90, en dat was dan 3/4 van de benodigde driehoekjes, hourglasses, strings etc etc.....moet je nagaan! Ik heb nog nooit zo'n groot ding, zó snel in elkaar gezet! 
Jullie moeten het even doen met een foto van mijn mobiel, want als ik met mijn gewone fototoestel een foto maak krijg ik een error (zeker een te grote quiltfoto ;-) )
Gisteren de randen eraan gezet, het was nog even puzzelen omdat ik hem kleiner heb gemaakt dan het originele patroon. Maar het is allemaal goed gekomen!
Het werken met de Easy Angle en Companion Angle ruler was ook een genot. Je kan dan zo snel zoveel vierkantjes en driehoekjes maken! Dat ga ik zeker vaker doen!! En ik weet dat Sandra in haar winkel een workshop heeft in het voorjaar over het gebruik van de Easy Angle Ruler. Idee? Deze week komt het nieuwe lesprogramma op de site!


Niet alle punten zullen op de i staan, maar ik heb er in ieder geval met plezier aan gewerkt, en ik ben er erg blij mee, en zoonlief ook!! Die krijgt dit gevaarte op zijn kamer. Uiteraard zijn we er nog niet, er zal een achterkant bij gezocht moeten worden, en dan moet hij nog gequilt worden. Ook dat gaat op de machine.  Maar eerst even een dagje rust, en dan bedoel ik met een handwerkje op de bank! De boodschappen zijn gedaan en de was is gevouwen (de strijk heb ik verstopt). Ik ga vandaag de hele dag langs mijn Orca lopen en dan weer even genieten! Die Bonnie toch!! Haar idee, haar mystery.....

 Wat zal ik doen? Verder met mijn "Simply gift" handquilten? Of.......
....met deze vingerhoedjes? Voor een kussentje? Gewoon voor de lol.....of toch een lichte vingerhoedjes-virus opgelopen. Niet ernstig hoor, gaat denk ik snel weer over!!

Groetjes,
Hubertine

33 opmerkingen:

 1. Je Orca is echt schitterend. Tja, en nu heeeel veeeel quiltsteekjes maken.
  Succes.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en mooi hoor Hubie!!!
  XXX
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stoer, Huub! Ik vind hem heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke keuzes. Ik zou aan allebei gewoon een paar steekjes doen. Je top is prachtig geworden! Wat een tempo heb jij zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtquilt is het geworden. En ook nog zo snel in elkaar gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi Hubertine deze Orca top! Heerlijk om te mogen kiezen waar je aan mag werken! Moet met dit weer zeker lukken. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is echt schitterend geworden, Hubertine.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterend is je Orca geworden, de randjes zijn heel apart, iets om trots op te zijn, gefeliciteerd. Moet ik dus gauw naar de winkel van Sandra voor de ruler lol. Als ik in nl ben.
  De Simply Gift ziet er prachtig uit en de vingerhoedjes zijn ook mooi, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die is geweldig! Echt een schitterende top! Prachtig, geen woorden voor, of juist heel veel! Succes met dubbelen etc. en veel plezier met al je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Hubertine, ik zag je Orka op het prikbord staan. Meid wat een plaatje!! Je mag er met recht trots op zijn, hij is echt prachtig!!!Leuk ook je vingerhoedjes...Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed!! Hij is prachtig. Je kunt gerust supertrots zijn op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is jouw Orcatop mooi geworden. En dat in zo'n kort tijdsbestek. Vingerhoedjes is wel heel leuk om te doen. Tussendoortje toch? Kun je heerlijk bij wegdromen.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig Hubertine! en dat eventjes in een korte tijd, nu nog doorquilten, en: AFFO!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed gedaan Hubertine! Mulletzoon zal er zeker blij mee zijn.
  Een mooi lapje wordt het vingerhoedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw! Ik vind hem echt fantastisch. Heel erg mooi gemaakt. Loop er maar vaak langs hoor. Dan geniet je volop.
  Groetjes Janien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een prachtige top is het geworden Hubertine !
  Als ik een top af heb dan hang ik hem meestal over de strijkplank en dan kan ik er nog lekker van genieten voordat ik hem ga quilten.

  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt erg mooi geworden Hubertine, daar mag je trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow! Die is écht heel mooi geworden zeg! Wat een beauty....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Hubertine, je hebt het snel voor elkaar!! Ik moet alleen de boven en onderrand nog, dan ben ik ook zo ver. De zijkanten zitten er aan!
  Nu nadenken over een quiltpatroon. Dat vind ik nog niet meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerda!! Ik hou het eenvoudig; gewoon diagonale lijnen. De quilt is al druk genoeg ;-)

   Verwijderen
  2. Gelijk heb je, ik denk dat ik ook zo begin en dan kijk of ik er verder nog wat aan wil doen. Ik heb hobbs gekocht zoals je weet voor de vulling, maar ik twijfel ni toch wel weer of ik toch niet voor de wol wil gaan. Voorlopig ben ik bezig met de achterkant, die maak ik van de stof die ik nog heb liggen.

   Verwijderen
 20. Ha hubertine, wat een mooie quilt is dit geworden. En wat snel. Ik herinner me de start van dit project nog goed, je schreef iets dat je het wel leuk vond om te starten en te kijken waar je halverwege uit zou komen danwel in de kast zou belanden. En nou is die af... Mooie achtergrond voor een Mullet-CD.... Doei Petra (bee)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Hubertine,
  Van de week zag ik hem nog en toen was je er mee bezig en nu al af !! Zo wat ben jij turbo !! Hij is erg mooi geworden hoor, ik hoop hem nog eens in het echie te zien.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hij is prachtig geworden! Nu nog het quiltwerk, dat voegt, vind ik, altijd nog extra schoonheid toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. O wat heb jij hard gewerkt, geen wonder dat het stil was op je blog ;-). Petje af, echt waar, neem je hem vanavond mee??? Lang leve de Easy Angle. Ik doe het nu even op de andere manier, maar dat is echt niet mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo Hubertine, hij is af en wat is hij prachtig geworden, echt heel mooi en schitterd die kleuren zo bij elkaar.
  Ach wat vingerhoedjes betreft, je kan er nog jaren aan werken, een virus komt en gaat weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Hubertine,
  Je Orka Bay is heel mooi geworden. De mijne is nog in het blokken stadium. Ik maak hem de volle grootte, dus nog even te gaan. Ja en dan het quilten, ik denk dat ik je voorbeeld maar volg.
  Succes met quilten,
  Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je Orca Bay is heel erg mooi geworden en wat snel!. Ik heb net de mystery van vorig jaar af. Ik moet zeggen dat ik de Orca qua kleur wel mooier vind!
  groet Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooie quilt je Orca Bay geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...