zondag 31 maart 2013

Rondje Goeree-Schouwen-Goeree

Het Paasweekend goed begonnen! Een tourtje over de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse eilanden.

Aangezien manlief activiteiten in PortZelande had, heb ik 'm daar afgezet en ben ik doorgereden naar ........ Dreischor. Om precies te zijn, naar het leuke winkeltje van Marcha, de Quiltster! Omdat ik vorig week met mijn verjaardag door zoonlief al was verwend met dit leuke pakketje,
wilde ik voor de binnenkant nog een leuk stofje erbij kopen. Uiteraard bleef het niet bij één stofje!
Ergens ver weg in mijn hoofd heb ik al weer een ideetje om een quilt te maken met alleen creme-tjes & blauwe kleurtjes. Het leuke is dat je daar nu al voor kan gaan verzamelen. Uitgezwaaid door Marcha en met een heerlijke paastraktatie achter de kiezen weer opweg om manlief op te halen.
Verder ben ik nog wel een klein beetje quilterig bezig geweest......namelijk aan de FWQ. Een klein randje verder om precies te zijn. Maar later, in gezelschap van mijn mede FeatherGirl, zal ik meer laten zien. De ideeën zijn er, nu nog de uitwerking.......
........maar door deze materie zal ik mijn tijd weer moeten plannen.
Luieren zoals deze jongen zit er voorlopig niet meer in.
Groetjes,
Hubertine

woensdag 20 maart 2013

Prikbericht - Dear Jane

Zuslief en ik willen een aantal quilts, waar onze mama nog aan bezig was, afmaken.
Eén daarvan is de Dear Jane! Zelf heb ik ooit al geroepen daar nooit aan te beginnen. Dat zijn zulke kleine priegel stukjes.......maar nu zal ik toch echt nog zo'n 4 punten moeten maken. Twee daarvan waren al voorgeknipt. Dat scheelt!

zondag 17 maart 2013

Vorig week....

....heb ik heerlijk met mijn Lotte-kind een dagje Leiden gedaan. Cadeau gekocht voor haar verjaardag en een cadeau gekocht voor mijn verjaardag. Jajaja...wij zijn allebei in maart, een week na elkaar, jarig. Natuurlijk moesten we ook even ergens een lekker bakje koffie met een lekkere zoete snack nuttigen!! Een heerlijk tentje "Roos" waar de taarten zelf gebakken worden. Smullen maar!!

Maandag ben ik begonnen op mijn nieuwe werk. Na ca.1,5 jaar een time-out te hebben genomen, heb ik er weer heel veel zin in. Toch heb ik ook wel iets quilterigs gedaan.......zoals je hebt kunnen lezen bij Phyllis, de andere FeatherGirl, hebben we weer geklust aan onze FW projecten. En zoals het bij goed dagje naaien hoort ......ben ik helemaal vergeten foto's te maken.
Omdat ik mijn FeatherWeight Quilt anders in elkaar ga zetten dan eerst bedacht, heb ik minder blokken nodig. Dit houdt in dat ik mijn FWQ al in elkaar kan zetten. Later zal ik wat meer foto's laten zien.

Groetjes,
Hubertine & Teun

donderdag 7 maart 2013

Prikbericht - Smullen maar!!

Zij, van Lappies & larie, heeft haar boekenkast opgeruimd!! Een paar pracht exemplaren zijn van eigenaar geswitched!! Ik ben blij!


prachtig inpakpapier,

Groetjes,
Hubertine

maandag 4 maart 2013

FeatherWeight Update

Het is al weer even geleden dat ik een update heb gegeven over de FeatherWeight Quilt met het leuke Comfort Quilt blok! Vorige week met mijn andere FeatherGirl, Phyllis onze progressie eens in beeld gebracht!!

Voila....twee lekkere stapels:



Bij Phyllis kan je lekker lezen hoe het met haar Jacob's Ladder gaat. Ik weet één ding...hij wordt prachtig!

Mijn Comfort Quilt natuurlijk ook......hahaha......maar ik ben wel mijn oorspronkelijke plan:
aan het bijschaven, in iets behoorlijk anders. En dat komt omdat ik zo verliefd ben op dit lapje!
In combinatie met deze inspiratie, een prachtige quilt uit de collectie van An Moonen.
Nu ben ik aan het brainstormen, aan het piekeren, aan het mijmeren, aan het fantaseren over hoe ik dit stofje er in kan verwerken.........
Shashings....of blokken op de punt met mijn roze opvulling! Wel heel knallerig maar wel even heel wat anders!
Helaas ben ik wel achter dat ik dit stofje niet meer kan vinden, een ouder modelletje! Maar ik heb er meerdere roze velletjes........

.....voor mij dus een doel om op zoek te gaan naar een mooie knallerige, maar toch antique & vintage looking roze stof (ca. 2m) te vinden!

Het is weer maandag, de vakantie is (helaas) voorbij, zit wederom nog weer in de pj's! HopHop...geen getreuzel meer!

Groetjes, 
Hubertine

vrijdag 1 maart 2013

Prikbericht - Geen groene.....

vingers!! Dat wist ik al!! Toch heb ik mij over deze plant ontfermd. Hij komt uit de woning van mijn mamsie. Maar hij staat er de hele tijd zo druilorig bij :-(
Wat betekenen die gele bladeren? Te veel water? Als ik minder water geef, dan 1x per week krijgt die bruine bladeren. Ik snap er niets van! Ik heb al wel opgezocht dat dit een flamingoplant is en makkelijk in onderhoud.....ja ja......dat heb ik weer! Hij voelt zeker aan dat ie met mijn verzorging zich op de rand van de afgrond begeeft. Ik zal nog maar wat meer tegen hem kletsen. Iemand nog andere suggestie?






Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...