zondag 26 augustus 2012

Het verhaal van de fusie-quilt

Nadat ik de LottiePop af had en deze mooi lag te pronken op Lot haar kamer in Leiden, waren de overige huisgenoten best wel een beetje jaloers! Zo'n lekkere quilt wilde ze allemaal wel. Maar ja.....nog negen van die quilts maken.....daar had deze mama geen zin in en geen tijd voor!

Dus een ander plan werd gesmeed! Lot en ik zijn de oude-overhemden-doos ingedoken en hebben daar  samen een aantal overhemden uitgehaald in blokken gesneden!!


 Vervolgens heeft Lot daar een mooie compositie van gemaakt, en vond zij daarna haar bijdrage in deze quilt wel genoeg. Want na een aantal blokjes snijden had ze toch wel door (en ik ook) dat dit (nog) niet haar hobby is. Dat snap ik best wel! Ik ben ook pas 6 jaar bezig.

Moeders heeft het afgemaakt; blokken aan elkaar; met een nieuw paar aangeschafte latten gesandwiched met een lekkere zachte velour, en gequilt op de machine met een verlopend garen.



Net niet meegequilt! Die gekke Teun!!!


Als laatste nog een personal-touch; een label en een de wijze uil eraan toegevoegd. Uiteraard waren dit weer de laatste loodjes die het zwaarst wegen! Maar vanochtend vroeg begonnen en nu is ie klaar! De fusie-quilt voor de meisjes van de MJS2!! (vertaling: de quilt voor in de gemeenschappelijke ruimte, voor de meisjes van de Mooi Japiksteeg 2).

Het motief overgetrokken op een stukje tullen en dat weer overgetrokken op de stof! Werkt prima!
 ...........uhhhh? Ik denk dat ie lekker ligt!
Straks komt onze Lot langs; we hebben haar drie weken niet gezien!! Nu snel aankleden, opruimen en even iets lekkers halen! We maken er gewoon een klein feestje van.

Groetjes,
Hubertine

maandag 20 augustus 2012

Comfort Quilt' Tutorial

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bezig ben geweest met de FWQ, ofwel de FeatherWeight Quilt!
Bij Phyllis, Oh Oh Quilts, heb je een hele mooie duidelijke tutorial kunnen lezen over haar Jacob's Ladder. Denk je nu ik vind die Comfort Quilt blok ook erg leuk moet je hier maar lezen hoe die in elkaar steekt. Niet moeilijk hoor!

Eerst het snijwerk:  Kies een combinatie van lichte en donkere stofjes.

Het blok bestaat uit een buitenkant en een binnenkant. Voor de buitenkant snij je 
4 rechthoeken van 2,25" x  5" en voor de binnenkant snij je 4 rechthoeken van 2,25" x 1,5" in een contrasterende kleur.
Dan de hoekblokken, zowel in de buitenkant als in de binnenkant zitten 4 hoekblokken. In het totaal heb je er 8 nodig van 2,25" x 2,25". Dit kan je in diverse samenstellingen doen. Allemaal scrap, of in één kleur of in 4 verschillende kleuren. Waar jij zin in hebt!
Dan als laatste, het binnenblokje, één blokje van 1,5" x 1,5".

Vervolgens het in elkaar zetten: Ook geen rocket science!

Maak een mooie combinatie en stik het met een 0,25" naadje in elkaar. Je kan hier handig gebruik maken van het ketting-naaien.

Dit is dan de binnenkant en vervolgens naai je daar de buitenkant omheen


Het is wel handig om goed op te letten welke kant je de naadjes opvouwt. De regel is dat je lichte naadjes vouwt naar de donkere kant, ter voorkoming dat het doorschijnt. Ik moet bekennen dat ik dat nog wel eens vergeet, of dat de naadjes onder het stikvoetje net even de verkeerde kant oppiept.....grrrrrrr!

Ik hoop dat het duidelijk is! Mocht je zin hebben een blokje mee te "draaien" wens ik je veel plezier toe!

Groetjes,
Hubertine

dinsdag 14 augustus 2012

Komen de Hondsdagen......

........met veel regen, dan gaan we slechte tijden tegen, maar komen de Hondsdagen helder en klaar, verwacht dan maar een gunstig jaar!
Volgens mij heeft het de afgelopen tijd niet veel geregend; ik ben namelijk wel toe aan een gunstig jaar!

Weten jullie nog van dit probleem? De te kleine blokken van de Jules blok 3? De oorzaak was dat ik de malletjes heb zitten overtekenen van blok 1.....zo suf!!

Probleem is wel opgelost, kijk maar:
Begin weer een beetje op dreef te raken!

Groetjes,
Hubertine

maandag 6 augustus 2012

Lieve woorden

Allereerst wil ik iedereen héél hartelijke bedanken voor alle lieve en troostende woorden. Het is goed om ze te lezen. Het is ook goed om te weten dat er meer dochters (en ook zonen) zijn die hun moeder verliezen en het een mooi plekje hebben gegeven. En wat overblijft zijn warme herinneringen. Alleen die weg is nog lang en de wond is nog zeker heel rauw.

In de week dat mijn mama op de IC lag waren zus-lief en ik daar ongeveer dag en nacht. En tussendoor sliepen wij in het naastgelegen hotel. Aangezien wij toch erfelijk belast zijn met het gegeven niet stil te kunnen zitten, hadden we al snel een werkje bedacht en laten brengen door onze trouwe mannen. Zij reden af en aan om ons te steunen en ondertussen het thuisfront op de rails te houden.

Het werd een haakwerkje. Zie je het voor je? Aan het ziekenhuisbed, omringd door allemaal piepende en puffende bewakingsapparaten, verplegend personeel wat aan en af liep, zaten wij ongeveer tegen het bed aan met onze ogen gericht op onze mama maar onze handen waren driftig aan het haken. Gewoon recht toe-recht aan. Baantje heen-baantje terug. En daarnaast een heerlijk zacht klassiek muziekje want daar hield onze mama zo van. Volgens mij heeft mijn mama dat stiekem wel heel prachtig gevonden!
Dit haakwerkje zal dan maar eens zo'n vaatdoekje worden. Het lijkt mij wel zonde maar ik ben ook wel benieuwd of dat inderdaad zo geweldig is. En anders wordt het een pannenlap.
Dat haken heeft wel wat. Een heel klein compact werkje. En zo is het gekomen dat zus-lief en ik verder zijn gegaan; met twee verschillende verlopende kleuren, kleine vierkantjes haken, en dan maar zien hoe ver we komen. Als we dus weer eens ergens komen waar we niets kunnen doen en onze handjes toch onrustig worden gaan we vierkantjes haken!

Groetjes,
Hubertine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...