donderdag 30 juni 2011

De top is af!!!

De top van mijn First (organized) Scrap is af!
Dit is mijn eerste project op de naaimachine, en ben er mee begonnen naar aanleiding van een cursus van Irma Eskes. Ik vind hem zelf erg geslaagd!! Binnenkort ga ik hem sandwichen en dan ook met de naaimachine quilten! Dat zullen voor deze quilt rechten banen worden, ik moet nog wel uitvogelen hoe de lijnen gaan lopen!

Dacht ik de dans te ontlopen met de Blogger-problemen.... :(

Helaas! Vanochtend begon het al met een rare reactie Anoniem op een oud berichtje van mij, dat maar meteen gedelete! Daarna kon ik niet meer bij de reacties komen....Bad request error 400..... en vervolgens kon ik mij niet meer aanmelden om een bericht te maken! Was ik eindelijk ingelogd via help-forums etc etc.....maak een bericht.......is je bericht weer weg.......grrrrrrrrrr

!Ik hoop dat dit van zéér tijdelijke aard is!!!


Maar goed dit mag de pret niet lukken, en ga nog maar eens naar mijn "Top"-per kijken!!


Groetjes,






ps volgens mij gaat dit bericht, gemaakt met dramatisch veel hindernissen, er erg anders uitzien.





zondag 26 juni 2011

Stilletjes.......

....is het hier in huis! Diederik ligt te slapen na een zeer "intensief" hockeytoernooi, Charlotte is aan het werk en de DH is met vrienden een weekendje weg. Dat geeft mij de gelegenheid om mijn scrap-quilt af te maken......bijna!!! Nog even geduld, maar de top is bijna klaar!
Nee....schrik niet! Dit is niet mijn werk.......maar die van mijn moeder! Er is op handwerkgebied weinig wat zij niet kan! Ik vind het erg indrukwekkend hoe ze dit kan maken! Ik hou mij voorlopig nog maar bij het patchen en quilten daar heb ik mijn handen vol aan!

Ik vond op deze twee blog's, sylviawillemien's weblog en Elke dag een steekje, een leuke tip. Iedere zondag een stitchery tutorial of tip op de blog van Hugs 'n Kisses.

Groetjes,
Hubertine



donderdag 16 juni 2011

Geslaagd!!

Vandaag is Charlotte geslaagd voor haar Havo examen!!! We zijn zo trots op haar!!!!!

Groetjes,

maandag 13 juni 2011

Something Old & Something Young

Afgelopen zaterdag was er KadeRock, met onderandere een optreden van Cesar Zuiderwijk en zijn band "the Clarks" Het publiek was gemêleerd, maar het grootste deel was toch wel 40plus! Veel oude rockers, met mega krokodillen-leren puntlaarzen!
Maarrrrr.....daarnaast ook jong talent waaronder mijn zoon die er ook optrad met zijn band!!! Niet verkeerd toch?!

zondag 12 juni 2011

Blok 11 en 12!!

Enigszins verlaat maar..........may I present to you, block 11 and block 12?!?!
Blokje nummer 11 was mijn laatste blokje om te verzinnen. Niet eenvoudig als je bent omringd met zovéél blok-ideeën.... maar mijn keus is uiteindelijk gevallen...Hovering Hawks...mede doordat ik de stofkeuze eigenlijk al had bepaald en dit blokje daar goed bijpast.

Zo gezegd zo gedaan......

Blok 12 kwam van Sandra!! Nee....dat is uiteindelijk niet zo! Haar idee was "het laatste blokje doen we ieder een eigen idee" Hopa, weer in de denktank....pffff......plop... en daar was het idee......gewoon simpel een ster maar dan alleen met driehoekjes! En zie hier het resultaat! Dit geeft nu een totaal van 12 blokken van 6".
Het is nu de bedoeling dat we in de zomervakantie de sampler verder afmaken! Dus,.... al dan niet met shashings, met of zonder hoekblokjes, met of zonder rand, dan achterkant en quilten.......
.......en dan hebben we twee quilts, gemaakt met dezelfde Jo Morton stoffenserie met 11 gelijken blokken maar.....ooohhhhh......wat zullen ze verschillend zijn! Ben héél benieuwd! Maar nog genoeg werk aan de winkel!

Groetjes,
Hubertine

zaterdag 4 juni 2011

Een tussenstand van de SMQ!!

Ben gelijk aan de slag gegaan met de wolletjes! En het wordt een Stoere MannenQuilt, SMQ!
Het is natuurlijk een simpele quilt, geen ingewikkelde patronen, geen sterren of anderszins tierlantijn-erigs! Gewoon rechttoe-rechtaan!
Voor de kleur is dit voor nu even de beste foto! 
Tweemaal 3 rijen van 10 blokjes van 15x15 cm,
in totaal worden het 9 rijen!
De plakkers geeft de volgorde aan, maar dat hadden jullie al wel geraden!!
Hé ik ben ook een Man!! Dusssss......ik zal je even helpen!!!
Er omheen komt nog een strook, en uiteraard een achterkant, beide van waarschijnlijk flanel. Anders wordt het te kriebelig onder de kin. En dan, of doorknopen, of met een dikkere draad grof door quilten!!!

Nu ga ik als een razende Roeland verder met de Friendship Sampler, blokje 11 & 12 zijn bijna klaar!!!!

Geniet nog van deze zonnige dag!
Hubertine

vrijdag 3 juni 2011

Kasteel Cannenburch

Gisteren met mijn moeder naar Vaassen gereden. Een dagje Kasteel Cannenburch met de quilttentoonstelling "Quilts van Goeden Huyse". Het was een heerlijk dagje. Via een omweg (afsluiting van de A12) kwamen we om ca.11.00 aan. Een heerlijk weertje erbij maakte het een heerlijk dagje!
In het kasteel hingen overal quilts, van verschillende stijlen, modern en klassiek, voor elk wat wils. Beneden in de catacombes van het kasteel waren demonstraties en quilt(web)winkels o.a. Soed Idee en Verknipt. Bij de laatste heb ik een bundel wolletjes gekocht voor een StoerMannenQuilt. Buiten waren de quiltwinkels in pagodetenten. Het zag er heel sfeervol uit. Kleinschalig maar oergezellig. Verder in het park was een cateringtent met heerlijke koffie, cake en broodjes! Om een uurtje of drie reden we moe maar voldaan weer naar huis. En uiteraard gelijk de wolletjes in positie gelegd......

Hieronder wat foto's voor de beeldvorming. Binnen mochten er geen foto's gemaakt worden, en later ben ik het ook een beetje vergeten ;)




De laatste foto krijg ik niet gedraaid! Hij staat goed op in mijn eigen bestand. Snap er niets van. Maar het was zo'n idyllisch picknickplekje, dat wilde ik jullie niet onthouden!

Voor degene die nog twijfelen.....gewoon lekker gaan!

Groetjes,
Hubertine


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...