maandag 30 mei 2011

Afgelopen zaterdag........

 ..............met DH naar Tilburg geweest!!! En we hebben het allebei erg naar ons zin gehad!
Uiteraard eerst langs Dorry van Quilt it & Dotty, daar was ik nog nooit geweest. Heerlijk even een bakje koffie gedronken en op het gemakje rondgeneusd. Uiteraard niet met lege handen naar huis......een paar fq's!.......gewoon omdat ze mooi zijn!
Naast Dorry zit het Textielmuseum en ook daar waren we nog nooit geweest. We hebben er zeker twee uur rondgezworven. Wat een leuk museum is dat. Duivelen, kaarden, spinnen, spoelen,.......nopsters, stopsters en kruikenzeikers...ik heb het allemaal gezien. Het hele proces is te volgen met oude machine aangedreven door een nog werken stoommachine.
Het was indrukwekkend te zien en te bedenken dat daar vroeger echt aan die machines werd gewerkt.

En dan een zaal verder zie je dit:
Van de moderne weefmachine heb ik alleen maar filmpjes, en die krijg ik (nog) niet op mijn blog.
En dan dit schitterende zomerjurkje! Minimal dress ontworpen door Digna Kosse. Lekker luchtig!!

Naast de Wollendekenfabriek is de wasserij en de opmakerij. Daar worden schitterende damasten kleden gewassen en vervolgens te droge gehangen, gestreken en verpakt in blauw papier tegen verkleuring. 

Gewoon een mooi bureau ofwel werktafel.


En dan nog zo'n mega weefgetouw om damast te maken. Om het patroon middels zo'n weefgetouw op de stof te krijgen werd er gebruik gemaakt van gestanste boeken, een soort draaiorgelboek. Rechts zie je een hele kast vol met weefpatroonboeken! 

Mochten jullie in de buurt van Tilburg zijn is dit een echte aanrader!

Zo, en nu nog over blokje 11. Dat ziet er nu zo uit.
Bijna af! Het komt eraan en waarschijnlijk gelijk met blok 12. Het laatste blok! Ben benieuwd met welk patroon Sandra komt!!

Groetjes,
Hubertine

dinsdag 24 mei 2011

Blok 10!

Nog twee te gaan!!

Dit is blok 10 geworden!!! ....en het zal wel weer eens niet zo zijn dat ik het in één keer goed in elkaar zet!! Eigen interpretatie noemen ze dat!! (geef het beestje een naam!!)
Maar om nou niet helemaal uit de pas te lopen heb ik het blokje toch maar even uitgehaald en gemaakt zo als hij echt getekend is door Sandra!.............

..........Althans dat was de bedoeling. Ik heb het blokje wél uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet maar dan tóch een beetje anders!!! Voilà!
Gezien het tijdstip van de dag en het gebruik van de flits is de foto wat flets, en zes pogingen verder.......nog steeds.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was er braderie in de de Vlierboomstraat! Het was er reuze gezellig en we hadden gelukkig mooi weer om twee dagen met weer schitterende stoffen buiten achter een oergezellige kraam te staan!!
Zondag een dagje uitpuffen! Wel bezig geweest met mijn scrapblokken en naar aanleiding van al die needleturn lessen in Nantes mijn Blocks from the Past maar weer eens opgepakt. Zodra ik er tevreden over ben zal ik daar een foto van laten zien!!

Groetjes,
Hubertine


zaterdag 14 mei 2011

Oefenen...oefenen......

Deze week was het mijn beurt om een blokje te verzinnen! Ik ben maar eens wat gaan tekenen.... en dit is het geworden. (Heb nog heel wat oefening nodig om te ontwerpen!!!)
Ik heb geen idee wat het is, en voor hetzelfde geld vind ik dit blok ook als ik ga bladeren in één van mijn boeken! Maar dat maakt niet uit......Weer één blok erbij! Ik ga maar eens bedenken of ik het met of zonder shasings ga maken, of de blokken recht of op de punt ga zetten.....kortom er is nog genoeg werk aan de winkel!!!! Nu ben ik ook benieuwd wat Sandra er van gemaakt heeft!!!

Verder ben ik bezig geweest met mijn pakketjes van de lessen uit Nantes van Bonnie Sullivan en Jan Patek.
Hier moet ik nog wat van de stengel en de pootjes van het vogeltje afmaken en nog wat pitjes op de aardbeien. Daarna moet ik er een kussen van maken. Ga nog wel veel oefenen om de steekjes gelijkmatig te krijgen!
De techniek en werkwijze van Jan zijn redelijk vrij!! Ik bedoel daarmee dat het plaatsen van de onderdelen op de stof gaat met zoals Jan zei:"eyeball!" Gewoon uit het blote oog!
Dat heb ik ook gedaan, en je ziet,  mijn huisje is een beetje een oud, scheef gezakt, vervallen huisje!!! Maar het is wél vreselijk gezellig knus daarbinnen!!!!

Kortom.... blijven oefenen!!!

Ik wens jullie allemaal een gezellig weekend!
Groetjes,
Hubertine

vrijdag 6 mei 2011

We pakken de draad weer op!!

Daar zijn we weer!!! Een nieuw blokje voor de Friendship Sampler!  Er kwam even "iets' tussendoor, maar we gaan er nu weer volop mee verder! De stand is inmiddels acht gemaakt en nog vier te gaan! Dit keer heeft Sandra de Churn Dash gekozen. Een leuk blokje waar je behoorlijk wat variaties mee kan maken!! Ben benieuwd welke variatie Sandra heeft gemaakt! 

Het is weer mijn beurt een blokje te verzinnen!! Heeft er iemand een idee??? 

En........Ik hoop dat alle mama's dit weekend flink verwend worden door hun kroost!! 

Groetjes,
Hubertine

woensdag 4 mei 2011

Nantes - Pour l'amour du fil - VI

Oké....omdat het zó leuk was nog een keer een stukje over de trip van mij en Sandra naar Nantes!

Vrijdag was de dag dat we geen les hadden en dat we niet noodzakelijk op een bepaald tijdstip ergens moesten zijn. We zijn de stad Nantes gaan verkennen.
Dit zijn foto's van de Kathedraal van Nantes, de laatste gotische kerk die in Frankrijk werd gebouwd en pas in de 19e eeuw werd voltooid, en in het midden een foto van zo'n typisch frans doorkijkje naar een cour. We hebben heerlijk op een terrasje geluncht. Aan het einde van de dag zijn we naar de beurs gegaan om nog even te neuzen!!! Om nog even sfeer te proeven, om nog even langs Jan te gaan voor onze laatste vragen.........'s Avonds niet te laat naar bed want zaterdag nog één les en naar huis!!

Zaterdag hadden we om 10.30 onze laatste les van Yoko Saito! Gelukkig was er een vertaalster van Japans naar Frans én Engels!! Mijn Frans is niet bijzonder goed :))
Ook dit was weer een super ervaring! Deze les was hard werken, de eerdere lessen ook wel, maar hier zat echt een strak schema achter. Sowieso is het al heel apart om in het Japans toegesproken te worden. Maar alles werd prima vertaald.
We kregen een kit om een omslag te maken voor een schriftje. Zelfs het schriftje zat erbij!! Eerst moesten we een deel van de omslag in elkaar zetten, en dat deed Yoko met een open vingerhoedje, en dat ging zo snel!!!! De naald gaat in de stof, vervolgens rijg je de stof op de naald, en met je middelvinger met het open vingerhoedje, duw je de naald door! Het is wat moeilijk uitleggen maar het resultaat was verbluffend. Wij kregen allemaal ook zo'n open vingerhoedje! Dit vergt nog wel wat oefening!!!
Daarna gingen we aan de slag met het appliceren! Hierbij weer een andere methoden. Bij Yoko teken je de vorm af op de ondergrond en op de achterkant van het te appliceren stukje. Terwijl bij Jan je de applicatie op de voorkant aftekent en op het blote oog op de achtergrondstof vastmaakt. Jan noemde dat "eyeball".

Inmiddels was het 13.30 en moesten we snel gaan inpakken, want er stond ons nog een terugreis te wachten!!! Dat ging allemaal prima!! Om 00.30 reden we ons straatje weer in, waar de echtgenotes (al dan niet slapend) ons opwachten!!!

We zijn inmiddels al weer aan het werk, en zitten weer in het ritme, maar de nieuwe projectjes en de nieuwe boeken liggen nog iedere avond naast mij op de bank en iedere keer is het weer genieten!

Maaaaaaarrrrrrrr........we hebben niet alleen maar zitten na-genieten, we hebben ook de draad weer opgepakt  voor het volgende blok van de Friendship Sampler. Die is ook al weer klaar! Vrijdag is het showtime!!

Groetjes,
Hubertine

maandag 2 mei 2011

Nantes - Pour l'amour du fil - III

Zaterdagnacht om ca. 00.30 waren we weer thuis......en inderdaad moe maar super voldaan!! Ondanks dat het hier nog vakantie is gaat het gewone leven door. Maar eerst zal ik nog wat foto's laten zien van de eerste dagen.
Jan is hier bezig ons te laten zien hoe zij needleturn appliceren toepast op haar quilts; Haar methode van werken is eerst alle stukjes voorbereiden en dan relaxed appliceren. Zij staat 's ochtends rond vijf uur op en heeft dan zo'n 2 uurtjes voor zichzelf om te kunnen appliceren. Overdag door andere werkzaamheden komt het er niet van en 's avonds gaat zij vroeg slapen. Niet vreemd als je zo vroeg opstaat!

Op de beurs waren verschillende "Maisons" ingericht van bekende ontwerpsters/quiltsters. O.a. ook van Jan.
Heerlijk aan de lunch!
's Middags zijn we over de beurs gaan lopen en hebben schitterende stands gezien. Uiteraard zijn we ook langs Els en Liezbeth gelopen! Donderdag hadden we les van Bonnie Sullivan. Ook daar keken we erg naar uit. Zij werkt veel met wol op een zwarte achtergrond. Ook van haar was er een Maison!





Deze les was weer heel inspirerend en Bonnie is zo'n leuk mens! Ook van haar heb ik een gesigneerd boek, "Bonnie's Garden".  Tijdens de les vertelde zij dat zij het voorbeeld project van de les van de vorige dag zou verloten en guess what.......het winnende lot was: Hubertine!!!! Wat een verrassing, een echte Bonnie. Ik moet het nog wel afmaken, ik ga dus eerst flink oefenen anders is het contrast wel erg groot!!!

Naast de tentoonstellingen van Jan en Bonnie waren er ook andere schitterende quilts te bewonderen. 


Prachtige quilts van Shizuko Kuroha. Typerend van haar is dat zij veel quilts heeft in het indigo blauw. 


Schitterende klassieke quilts van Petra Prins. 

 En de vrolijke quilts van Becky Goldsmith en Linda Jenkins, Piece O'Cake.


Deze foto geeft aan hoe vrolijk, gezellig en mooi de beurs was. Ik heb inmiddels op meerdere blogs zo'n soort foto gezien, maar je had vanaf deze verdieping ook zo'n leuk uitzicht.....
Later zal ik jullie nog vertellen over de laatste les van Yoko Saito. Vandaag begint het gewone leven weer, boodschappen, de was doen.... en vanmiddag ook weer even werken aan al mijn lespakketjes.....druk druk!

Groetjes,
Hubertine


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...