maandag 27 september 2010

La Foir'Fil a Nivelles

Gisteren een super leuke dag gehad! Wij zijn naar Nivelles (B-Nijvel) gereden om daar een borduurbeurs te bezichtigen. Omdat we best wel een eindje moesten rijden én het voor de zondag redelijk vroeg was, had Sandra koffie meegenomen voor in de auto. Het schoolreisjes-gevoel zat er toen goed in, ik had namelijk uit de voorraad twee pakjes wickey meegenomen en wat koeken :) Hobbelend over de weg (bij Dordrecht) en de koffie in de hand........je begrijpt.....wat er mogelijk had kunnen gebeuren......
Het was gesitueerd in een oude school verdeeld over twee gebouwen. Onder andere was er gebruik gemaakt van de gymzaal die op zichzelf al leuk was. Een ouderwetse gymzaal met met nog allemaal houten toestellen. We hebben daar heel veel moois gezien. Uiteraard veel patronen, borduurlinnen, maar ook mooie borduurgaren, een enorme hoeveelheid aan charms én lint. Maar ook waren er bakken vol met oude borduurboeken, patronen en tijdschriften. We hebben uren rondgesnuffeld! Tussendoor was er de gelegenheid een broodje te eten, gewoon aan grote tafels aanschuiven! Héél gezellig tussen allemaal met name frans sprekende dames (en een enkele heer).

Uiteraard gingen we niet met legen handen naar huis. Ik heb het nog zo geprobeerd, maar de verleiding was te groot........haha:


Een heel leuk borduurpatroon voor een leuk (handwerk)tasje, een Kerstpatroontje en een zakje lijnzaad om o.a. speldenkussentjes mee te vullen.


Hier nog wat impressie foto's. Uiteraard gingen we veel later naar huis dan gepland, en hebben we onderweg ook nog maar een hapje gegeten. Zo waren we om ca. 21.30 thuis......moe maar ontzettend voldaan!!

Alleen deze foto's wil ik nog laten zien. Dit is een enorme borduur sampler. Echt heel groot, en zo ontzettend mooi. Het zijn allemaal patroontjes van  Little House Needleworks. Ik begreep dat het gemaakt is in 1 jaar door een dame van 65 jaar.  Ik heb helaas geen foto van de achterkant, maar daar zat een heel schattig stofje met ook allemaal huisjes.




Wat staat er voor vandaag op het programma? Het gebruikelijke na een weekend: opruimen, wassen en strijken en daarna........lekker hobbyen!

Groetjes,




zaterdag 25 september 2010

DMC kleurtjes gecheckt en aangevuld!

Druk druk druk.........maar ik heb wél al mijn Stitching for Christmas benodigdheden klaar gelegd! Ben er helemaal klaar voor....laat maar komen! Ondergrondje voorzien van vlieseline, DMC kleurtjes gecheckt en aangevuld! Heb ik dan misschien toch een KerstQuiltje af dit jaar?

Dankzij Sandra heb ik nu toch genoeg stof voor mijn Simply gift!!!!!! Veel dank Sandra, want ik kon mij moeilijk zetten tot een alternatief! Ik ben weer helemaal blij!

En dan hebben we deze kleuter nog in huis. Ben af en toe blij als hij zijn middagdutje doet! Hij wordt met de dag ondeugender én sneller! Moet nog uitkijken dat we niet opsluiten in de koelkast....aaahhhh :( Maar ja, hij is ook wel weer zó lief en aandoenlijk......en knuffelig!!

Ga weer snel verder. Morgen de hele dag op pad en ik zal jullie maandag vertellen waarheen!!!

Groetjes,






ps...zie ik nu allemaal kleine wijzigingetjes op Blogspot?

maandag 20 september 2010

......echt een mannetje......

Het weekend stond in het teken van "speldenkussen" en "hockey"! Over het eerste mag ik lekker niets zeggen en laten zien....dus.....geheim geheim geheim. Over het hockeyen van DS wél........na een overweldigende overwinning van vorige week (0-12) hebben ze nu verloren met 4-5. Zoals de stand al doet vermoeden was het een bloedstollende wedstrijd, die tot op de laatste seconden spannend was. Helaas hadden ze net te weinig tijd om er gelijke stand van te maken! Volgende keer misschien?! Zondagochtend heerlijk uitgeslapen, terwijl ik eigenlijk een ochtend mens ben. Meestal zit ik ca. 07.00 al beneden! Maar...... ik had "Teun-werende" maatregelen genomen, want dat poeze-ventje begint in alle vroegte zijn ochtend gymnastiek op mijn bed te doen.....Wél heel schattig maar ook heel vroeg!
En terwijl ik nu aan het typen ben is hij inmiddels al ergens tussen mijn armen gekropen. Het lijkt er op dat het een knuffelkat wordt :) echt een mannetje dus!
Lekker dicht bij mijn quiltbaasje!
Nog iets quilterigs te melden? Jawel.....ben weer een blokje verder met "Blocks from the past".
Zie hier de Big "T" en de Twinkling Star!
Vandaag misschien ook nog verder met de plattelands plaid, en dan hebben we vast ook nog iets huishoudelijks te doen......:( 

Fijne dag!

zaterdag 18 september 2010

Stitching for Christmas

En? Wat vinden jullie van mijn nieuwe Kerst logo in de rechter kolom van mijn blog? (Hij moet misschien nog wel door de moderator geactiveerd worden.) Een nieuw project, een Kerst project! Iedere week een nieuw blok die je op een bepaalde volgorde van een blog kan halen, 9 stuks in totaal, en dan heb je een Kerst quilt. Het start 1 oktober, dus wie weet heb ik met de kerst een echte Kerst quilt!!!! Voor meer informatie moet je maar even bij haar kijken.

Maar eerst een speldenkussen maken voor de swap!! Ook heel spannend, het idee dat er 149 met mij bezig zijn met het verzinnen, maken van speldenkussen! Grappig!



Kijk eens wat ik van mijn lieve DH heb gekregen? Jawel de hele fat quarter bundel van de 3 Sisters, Park Avenue serie. Ik vind 'm zo mooi. Ik wilde de hele serie al een tijdje, maar durfde het niet goed te bestellen. Ik heb dus dagen op mijn scherm van mijn laptop zitten staren naar zo'n bundel......toen manlief de knoop maar heeft doorgehakt en deze bundel voor mij heeft besteld. Lief he?!
Ik heb nog geen idee wat ik er mee ga doen. Voorlopig blijft ie zo in deze staat. Af en toe oppakken en een beetje aaien, mijmerend wat ik er mee zou kunnen doen, en dan weer op een ereplek terugzetten.


....mmmmhhhhh.....heerlijk een powernapje gedaan!
Fijne dag allemaal!

maandag 13 september 2010

Gewoon een maandag...

Vandaag wéér maandag. Wat gaat de tijd toch snel! Het klinkt zo oubollig, maar zo voelt het wel! Maandag is mijn dag van opruimen, was vouwen (als ik het tenminste in het weekend heb gewassen), strijken, boodschappen doen en dan als er nog even tijd voor is, lekker met mijn lapjes spelen. En vandaag komt er een lieve vriendin gezellig even koffie drinken!

En dat doe ik dan allemaal in gezelschap van deze lieve Teun! Het is een droppie, hij is lief en ondeugend. Overal inklimmen, overal aanhangen lekker overal zijn tandjes en nageltjes inzetten! Maar daarna lekker gezellig bij je liggen spinnen. 
Dit heb ik wel gemist! 


Maar we hebben ook nog weer iets gemaakt, althans de top van deze lieve quiltje! Dit was het eerste patroon wat we hebben ontvangen van de American Schoolgirl Club. Het is zo leuk om dat te maken. Klein maar fijn! Voor mij een goede oefening om het patchen met de machine onder de knie te krijgen.
En... de nieuwe Quiltmania was er weer en......oh zo leuk!!!!  Er staat onder andere een reportage in over de Quilt tentoonstelling in het  V&A museum in Londen en weer allemaal leuke projecten voor ooit.....
 
(vreemd....in mijn bestand staat de foto echt op "portret" ik krijg 'm niet "landschap" op mijn blog
allemaal, dus maar het koppie draaien)

Nu als de wiedeweerga douchen en aankleden, anders zit ik straks in pyjama en warhoofd aan de koffie (ook weer eens iets anders ;) )

Fijne Dag allemaal,


ps. ben inmiddels wel benieuwd wat al die "post" is die o.a. zij en zij hebben ontvangen......jullie ook?

dinsdag 7 september 2010

Een update over de Plattelands Plaid

Heb gisteren de top gesandwicht. Top, dekbed (van Ikea) en een achterkant met de machine aan elkaar gezet. Nu nog met de hand een stukje naad dicht naaien en dan ga ik de plaid doorknopen. Geen idee nog hoe dat moet, maar op mijn Bee is er vast wel iemand die dat weet. Jaja sinds kort zit ik ook bij een bee. Heel gezellig! Kijk er ieder keer naar uit! Een aantal kennen bee leden kennen jullie, Sandra en  Jantine, de rest heeft (nog) geen blog.
Ik heb van mijn moeder nog twee mooie boeken geleend. Beide van Marsha McCloskey, Blended Quilts I en II. Uit het eerste deel komt mijn Simply Gift. Dat wordt straks weer lekker bladeren op de bank met een kopje thee. Er is ook nog een derde deel, Blended wall quilts van Sharon Evans Yenter. Misschien een leuk cadeau voor mijn mamsie?!

Ook een update van onze Teun. Zó schattig! Hij doet het hartstikke goed. Hij speelt, hij slaapt, lijkt tot nu toe goed zindelijk en eet gigantisch! Het is zo schattig (behalve af en toe die nageltjes in je benen).
Ga nu even met DS lekker (met een quiltje op schoot) voetbal kijken. ik hoor dat het "al" 1-0 staat.
Fijne avond!

zondag 5 september 2010

Bye Bye Boxkleed



Wat een droppie, vinden jullie niet! Die mag wel op dat mooie boxkleed liggen!!! Wel klein hoor zo'n meiske van 3 maanden! Haar naam is Cydney, maar zij heeft ook nog een Chinese naam, Chee Ching. De ouders waren erg blij met het boxkleed. Gelukkig viel hij in de smaak!

Ga weer even stoeien met mijn babytje, Teun, op vier pootjes en een staartje......morgen foto's want de batterij van het fototoestel is plat.

Fijne avond!




zaterdag 4 september 2010

Open dagen!

Er zijn open dagen in The Stitch Cottage. Presentatie van het cursusprogramma en de Stitch Cottage bestaat 1 jaar! Dus feest! Gisteren waren Ted Storm en Jacqueline de Jonge erbij, een geweldige en gezellige dag! En weet je....vandaag heb ik nog een leuke dag in het verschiet. Ga vandaag haar van de Stitch Cottage weer helpen.  Wellicht dat je zin hebt om te komen buurten, de koffie en thee staat klaar! En een heleboel mooie stofjes!
Even een blogje zonder foto's (toestel is in de winkel blijven liggen), dat is wel heel saai.......daarom toch maar een update van de Blocks from the past, hadden jullie deze al gezien? Het lijkt dat ie iets te strak in elkaar zit, misschien nog een keertje goed strijken. Als je je blocks zo presenteert dan vind ik dat soms wel griezelig. Ik ben dan eigenlijk niet zo tevreden over het resultaat.....










Fijn weekend en tot snel!
(ben trouwens gevlucht naar de keuken want onze kleine Teun heeft de toesten van mijn macbook ontdekt, en vindt het super interessant om ook te typen, haha)

woensdag 1 september 2010

Gezinsuitbreiding



Onze nieuwste aanwinst! Een lief klein schattig katertje van 8 weken oud! Iedereen erg bedankt voor de reacties, maar een inderdaad het asiel was natuurlijk het beste. Allemaal kittens die ongewenst zijn, verbannen, uit de auto gezet, in containers gedumpt! Heel triest. We wilde ze eigenlijk allemaal wel meenemen. Maar dat gaat natuurlijk niet. Deze kersverse mama kan nu allemaal kattenquiltjes maken.
Of in ieder geval hebben de poppenquiltjes nu een doel! We moeten nog wel een naam verzinnen.....Joop? Toon? Beer? Jip? Karel? ....we weten het nog niet. Maar dat zal snel groeien! Ga weer snel verder met kroelen (als ik weer aan de beurt ben!)

Groetjes,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...