maandag 31 mei 2010

Cross and Crown

Eindelijk weer eens een blok af van mijn Blocks from the Past! Het heeft even geduurd, maar ja dat krijg je als je aan verschillende projecten werkt!! Maar ik geloof dat ik niet de enige ben ;-)
Als ik een blok af heb zoek ik altijd even op de naam van het blok op google. Je krijgt dan een beeld hoe andere het blok hebben gemaakt en/of wat de betekenis van het blok is, of waar het vandaan komt.

"Het kruis en kroon is een traditioneel Christelijk symbool, wat voorkomt in vele, met name RK, kerken. Het wordt vaak geïnterpreteerd als een symbool in de hemel te komen na de proeven in het leven." 
Bron: wikipedia

The Cross and Crown is a traditional Christian symbol (a cross passing through a crown), appearing in many churches (especially Roman Catholic), that has also been used in heraldry.It is often interpreted as symbolizing the reward in heaven (the crown) coming after the trials in this life (the cross).

Wat zal ik vandaag verder gaan doen? Mijn quiltbies afmaken, een nieuw blokje starten, mijn plattelands-plaid, nog een kussentje afmaken ( er liggen er nog 2), een stitchery naalden mapje verder oppakken? Kan niet kiezen! 
(en wat moet ik doen: boodschappen, fiets naar de fietsenmaker, strijken, administratie ..etc...etc...zucht zucht)

Tot later :)
Hubertine

donderdag 27 mei 2010

Eindelijk een AFFO

Eindelijk! Dit kussentje lag al heel lang te wachten om afgemaakt te worden. De sterren heb ik een jaar geleden gemaakt gelijk met 4 blauwe sterren. De blauwe sterren, ook in een kussen verwerkt, waren klaar. Maar nu eindelijk ....tatatatataaaaaaaa.......hier is ie dan! De stofje komen uit de collectie van mijn moeder, de stof eromheen is van Ikea en het binnenkussen is van H&M Home. Klein maar fijn, lekker voor op de boot. Eens kijken of ik binnenkort nog iets kan afmaken. Ben bezig de bies aan het vastzetten van mijn "eerste quilt"  Hou mijn blog maar in de gaten! Bijna weekend dus wie weet! Wordt het net zulk mooi weer als afgelopen Pinksterweekeinde?

woensdag 19 mei 2010

Tussenstand....

Even voor de nieuwsgierige een tussenstand van mijn plattelands plaid!
Ik vind het nog tegenvallen om van die grote blokken recht van formaat te snijden en aan elkaar te zetten. Ik ben gewend met kleine friemel stukjes te werken en dan met de hand aan elkaar te zetten! Máár het resultaat mag er zijn! (al zeg ik het zelf)  :)  Er komen nog 16 stukken van verschillende maten omheen.
Hé, a.s. vrijdag en zaterdag Braderie in de Vlierboomstraat en dus ook bij The Stitch Cottage!! Gezellig.

Just for the curious friends, a picture of my new project! I find it a little bit difficult to cut the blocks at the right size, because i'm used to work with little pieces and sewing by hand. But the result speaks for itself! (Though I say so myself):) Yet 16 blocks, with differnt sizes, to go!
Hey,Friday and Saturday street-fair at the Vlierboomstraat, and also at The Stitch Cottage!! Don't forget.

Hubertine

maandag 17 mei 2010

Platteland Plaid

Oké dit gaat hem worden! Een lekkere lichte vrolijke plaid. Gevuld met een dun dekbed en op de kruisingen geknoopt met zijdelint! Leuk hè? Ben nog bezig met de het schikken van de stofjes, voor ik de schaar er in zet. Het worden stukken variërend van 104x20 cm tot 5x26cm. De grootte van deze plaid is 1,56x 1,56 m.
Fijne avond!


This is my new project. A nice bright plaid, filled with a thin quilt. At the corners tied with silk ribbon. Nice, isn’t it? I'm still thinking how to compose the fabrics in the plaid.  Have a nice evening!

zaterdag 15 mei 2010

Oké, één stapje verder....

De wedstrijd is gespeeld, helaas verloren, en een beurse knie verder! Trakteren op een hamburger en wat te drinken, een moederlijk onderonsje en we gaan weer verder. En ik ook :)
Althans niet lang, voor vanavond andere plannen, maar ik zal nu het hele stoffenpalet laten zien!



Rozen, Rozen, Rozen ...allemaal rozen van Sandra!  hahaha.....!
Tot later..:)

The match was played, unfortunately he lost, and also a bruised knee! Treat your son with a hamburger and a drink, a motherly pep talk and he goes again…. And me too :) I will now show you the other fabrics. But not for long,  I've got other plans for tonight.
Roses Roses Roses

Hé, wat is dat nu?

Hé, nieuwe lapjes?
Ja, nieuwe lapjes, voor een nieuw project!!!! En er zitten nog 7 andere lapjes bij. Zijn je lopende projecten dan al af? Nee........maar, wel bijna! Telt dat ook?
Ik kon het niet laten, het zat al zo lang in mijn hoofd.
Nieuwsgierig? Nog even geduld, ik ga nu eerst even naar de hockeywedstrijd van zoonlief kijken!!


Hey, new patches? Yes, new fabrics, for a new project!! And there are 7 other patches too. Are the current projects already finished? No. ........ but, well nearly! That counts? I could not resist, it was already so long in my head. Curious? Be patient, I'm now off to watch the hockey game from my DS.

woensdag 5 mei 2010

Waar ben ik mee bezig geweest?

De afgelopen 5 dagen had ik de luxe om alleen thuis te zijn! Mijn lieve Lot zit in Berlijn, en mijn GA en zoonlief lagen verwaaid op de Oosterschelde, maar vermaken zich prima. En ik ook!
Ben met van alles bezig geweest, quilten, patchen, zowel met de hand als op de machine, en borduren.

Links wordt een kussen, bestaande uit 70 vierkantjes, en op de ditch doorgestikt met een kettingsteek.
Op de vierkantjes borduurlinnen komen nog versieringen.

Én ik kon het niet laten om alvast weer een blok uit Blocks from the past te snijden. Je weet maar nooit als je opeens weer even tijd hebt om een blokje in elkaar te zetten.
Daarnaast heb ik weer een heel eind gepikkeld aan mijn "eerste quilt"
Ben tussendoor ook naar Ikea geweest, ik had geen idee of het druk zou zijn, maar het viel reuze mee. Ook lekker in je eentje! Dan kan je overal snuffelen zonder iemand die op je staat te wachten, en als je dan iets in je kar doet, kijkt van "hebben we dat echt nodig?" Dus ik heb mijn slag geslagen! :) Ik zal ze categoriseren!

<-Mooi én "noodzakelijk!" altijd handig! ->
Niet noodzakelijk maar wel praktisch!!

Maar vanavond komen de mannen weer thuis, en kan ik weer gezellig luisteren naar hun verhalen, voor mijn meissie moet ik nog 1 nachtje slapen! (en ik mis haar wel!) Maar nu nog even genieten van mijn vrijheid! Wat een luxe is dat!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...