vrijdag 30 april 2010

Mijn nieuwe doosje .....

 In de ochtend eindelijk weer eens gequilt. Pas vanmiddag, net als de rest van Nederland, naar de vrijmartkt op de Fred gegaan. Mijn GA en ik hadden allebei een doel. Hij was op zoek naar een ouderwetse handboor, (om ook echt te gebruiken als je ergens bent, waar geen stroom is!) en ik een mooi oud doos(-je). Het was behoorlijk druk.....maar gezellig.
Redelijk snel had ik mijn doosje gevonden, ondanks dat er veel kinderspul lag, en zie hier:

Nu nog niet op zijn mooist, maar met een beetje poetsen en wrijven, mooi vullen met lapjes stof, dan wordt het iets genoegelijks!


Wat wij ook super leuk vonden was dit tafereel:


Er was een stand met allemaal hoedjes en het stond er vol met allemaal dames die hoedjes stonden te passen. De hoedjes vlogen je om de oren, in alle maten en kleuren. Het was zo'n grappig gezicht. Nu ik dit hier zo zit te schrijven heb ik er een beetje spijt van dat ik ook niet een hoedje heb gekocht.
Maar goed, ondanks de regen in de ochtend toch een zonnige dag geworden. Nu maar weer even lekker wat sterren quilten.



Oh ja.....de handboor is óók gelukt. Foto volgt. Allebei waren wij helemaal blij met onze aanwinsten voor totaal € 4,00!


donderdag 29 april 2010

Ik heb een prijs gewonnen...!!....niet te geloven!

Yes Yes  Yes......een entreevoucher voor 2 personen voor het Wellnessresort Veluwse Bron!
Is dat even chic de friemel!! Hoe ik dat nu voor elkaar het gekregen? Een nieuwe fiets gekocht, dan bij de aankoop een kaart in je handen gedrukt krijgen met de mogelijkheid je unieke wincode in te vullen op een website met even een regeltje over hoe blij je bent met je fiets....en voilà......klaar is kees! In dit geval "klaar is huub!"
 
Op naar KoninginneDag! Heeft iedereen inmiddels zolders, schuurtjes en kasten leeggehaald voor de rommelmarkt?  Nu maar hopen dat het nog even mooi weer blijft.

Inmiddels weer een blok af, maar dat zal ik later laten zien. Nu moet ik eerst verder quilten aan mijn sterren-plaid.


maandag 26 april 2010

Sister's Choice, Hexagon.... én mooi weer!

Wat een fantastisch weekend!  Zaterdag heel mooi weer, zonnetje en een lekker windje.
En een productief weekend ook nog :)


Dit blog heb ik het weekend in elkaar gezet. Vrijdagavond alvast de stukjes gesneden en hopla ...zaterdag en zondag...klaar! Het was een vrij makkelijk blok, dat wel.  Daarnaast had ik ook nog tijd om mijn hexagonen blok af te maken van de basiscursus die ik volg bij de The Stitch Cottage. Deze cursus wordt gegeven door Jantine en in vier lessen leren we de technieken, log cabin, hexagon, dronkenmanspad en de ster. Ik ben de cursus gaan volgen omdat ik eigenlijk met mijn eerste quilt alleen maar sterren kon maken. Maar ja, ik had natuurlijk allang gezien dat er meer te maken valt dan alleen sterren vandaar dat ik mij had opgegeven. De cursus wordt super goed gegeven en is ook super-gezellig! Dus wat wil je nog meer?! Hier de 3 blokken die ik naar aanleiding van de cursus heb gemaakt.
Hierna komt er nog één blok, het dronkemanspad. Van deze vier blokken ga ik een kussenhoes van 65x65 maken.
Nu ga ik verder aan het volgende blok uit Blocks from the past. Of het wordt "Fox and Geese"of een applicatie "Eagle". Jullie zullen het gaan zien...Tot later.

zondag 25 april 2010

Kijk nu eens....!! deel 2

Een aanpassing; dit vogeltje is niet door mij gemaakt maar door Pam. Kijk maar..onder zijn staartje zit een klein merkje. En deze kleine lieve vogeltjes zijn te koop bij .......The Stitch Cottage 
ps. mijn volgende blok is bijna af! Morgen zal ik 'm showen.

vrijdag 23 april 2010

Kijk nu eens...??!!!

Moet je nu eens kijken wat er kwam aanvliegen, en lekker in het zonnetje ging zitten op mijn balkonrand?

Een lief klein vogeltje.

Dit vogeltje blijft nu gezellig bij mij zitten broeden als ik lekker aan het klussen ben. Gewoon voor de gezelligheid of als speldenkussen. Wil jij ook zo'n vogeltje? Of wil jij iemand blij maken met zo'n lief vogeltje?
Ga dan snel naar The Stitch Cottage, Vlierboomstraat 548 in
Den Haag, voordat ze allemaal zijn uitgevlogen.

woensdag 21 april 2010

Jippie....de Surely Ellen is af!


Weer een blok af. Zondag begonnen, lekker op het dakterras zitten klussen! Heerlijk!
Gisteravond, met een half oog gericht op de voetbalwedstrijd Inter-Barca, het blokje afgemaakt. Wel geleerd dat je met een stippenlapje rekening moet houden met de grootte van het malletje. Nu vallen de stippen een beetje in het niet! Eigenlijk wil ik nu meteen door naar het volgende blok maar ik moet echt verder met quilten, want mijn eerste quilt komt anders nooit af.:(
Daarnaast volg ik ook nog een cursus en daarvoor moet ik ook mijn hexagonnen blok afmaken.

Hieralvast een beeld van beide Ufo's.
Volgende keer hierover meer tekst en uitleg! En grotere foto´s.

zondag 18 april 2010

LenteSpektakel

Wat een leuke gezellige drukke dag was het gisteren!

In de Vlierboomstraat bij ons in Den Haag hadden we een lentespektakel. Er was feest ter gelegenheid van de herinrichting van deze straat. Allerlei activiteiten voor jong en oud, én mijn favoriete winkel The Stitch Cottage deed daar ook aan mee!! De "1e vrijdag v/d maand bee" zat heerlijk in de tuin, in het zonnetje te werken aan een droomdekentje die, zodra hij af is, zal worden geschonken aan de Stichting de Regenboog. Het dekentje wordt opgebouwd met allemaal hexagon bloemen. In de ochtend was het misschien nog een beetje fris, maar in de middag werd het heerlijk. Iedereen die langs kwam was van harte welkom om aan het dekentje mee te werken. Wij hebben enorm geboft met het weer, de hele dag zon. Hoe toepasselijk voor een LenteSpektakel!!

Wat staat er vandaag op het programma?
Naast de vaste huishoudelijke verplichtingen? Iets leuks!!
Ik heb de stukjes voor mijn nieuwe blok gesneden, en de bedoeling is dat ik vandaag een héél eind wil komen met het in elkaar zetten. Het ziet er naar uit dat het vandaag ook een mooie dag gaat worden, dus ik hoop dat ik lekker op het dakterras kan patchen! Wie weet?!

dinsdag 13 april 2010

Ja wel...drie kolommen.....

Pfff, het is gelukt! Ik heb het drie kolommen sjabloon:) Zelf uitgevonden en zelf uitgevoerd. Gewoon even wat aanpassingen in de html-codes. Het kost wel even wat tijd; een avondje! (en dus niet gequilt, niet gepatched en niet geborduurd). Vind het best knap van mijzelf.

Morgenavond weer handwerken, want iedere avond achter de computer was dus niet de bedoeling!

maandag 12 april 2010

Spool and Bobbin


(in het orgineel liggen de kleuren beter bij elkaar dan op deze foto)

Weer een nieuw blok af! Spool and Bobbin uit Blocks from the past. Het blok is opgebouwd uit 48 stukjes! Het is voor mij ook de sport om de achterkant van het blok netjes te hebben, ik geloof dat dat aardig gelukt is. Maar met zoveel stukjes wordt dat wel steeds meer een uitdaging!



Ga meteen verder met mijn volgende blok Surely Ellen!

Drama...:(

Een (klein) drama deed zich voor afgelopen zaterdag. Prutsend aan mijn blog en een fotobewerkingsprogramma heeft geresulteerd dat ik mijn foto's heb verwijderd van de harde schijf. Hoe dom kan je zijn.....ik heb altijd gedacht dat mij dat niet zou overkomen. Helaas ...dus wel... een zwarte dag.

Gelukkig hebben we wel een back-up voor de foto's, maar de foto's die ik bewaar zijn van die gezellige priet-prut foto's! (en géén back-up)

Maar goed, live goes on! Ik heb nog wel de foto's die op mijn nieuwe camera staan! Ook een geluk bij een ongeluk, ik weet namelijk nog niet hoe die er afmoeten! haha...

donderdag 8 april 2010

Waar ik nu mee bezig ben....



Dit zijn al een aantal blokken uit het boek "Teach yourself - Blocks from the past" van Marie Henry.

Allerlei technieken worden er uitgelegd en per techniek maak je een aantal blokken. In totaal 72 blokken zowel patchen, appliqueren als paperpiecing. De maatvoering is in inches. De patch-blokken heb ik grotendeels met de hand gemaakt. De appliqueerblokken zijn met de snelle methoden gemaakt (vliesofix).

Mijn allereerste borduurwerkje



Mijn allereerste borduurwerk heb ik gemaakt toen ik 9 jaar was. Tijdens een familie Kerstdiner ben ik er meebegonnen, onder bezielende leiding van mijn moeder.


Dit heeft er toegeleid dat ik later meer geborduurd heb. Zoals bijvoorbeeld :



Zo hangen er in huis wel meer werken.

Mijn eerste bericht!

Spannend...mijn weblog gaat de lucht in. Lange tijd over getwijfeld, zal ik nu wel of niet een weblog maken. Mijn bezwaren waren dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, maar toch vind ik het wel leuk om af en toe te laten zien waar ik op quiltgebied meebezig ben. Uiteindelijk besloten er toch mee te beginnen en dan maar zien waar het schip strandt.

Inmiddels ben ik al een uurtje of wat hiermee bezig. (had ik ook kunnen besteden aan mijn projecten) Ga eerst maar eens bedenken wat ik op mijn blog ga tonen, en ook maar eens wat foto's maken.

Hier alvast een fotootje. Deze krans heb ik in november gemaakt, in een workshop bij The Stitch Cottage. Een groot succes. Zowel de krans als The Stitch Cottage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...